dobroge.tv

Live

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, în vizită la Școala Gimnazială nr. 38, după ce doi elevi s-au bătut într-o pauză

18 iunie 2021
Publicitate

Actele de violență se țin lanț la Constanța. De data aceasta vorbim despre o bătaie între doi elevi, de 11 și 12 ani. Băieții sunt în clasa a șasea la Școala Gimnazială nr. 38, iar ieri după-amiază s-au lovit reciproc în timpul unei pauze. În același timp, în unitatea de învățământ se desfășura o activitate anti-bullying. Cazul a intrat în atenția Inspectoratului Școlar Județean, dar și a polițiștilor.

Cu pumnii și cu picioarele. Așa s-au bătut doi elevi de gimnaziu de la o școală din municipiu. După cum puteți vedea în imagini, ceilalți colegi asistă la scenă fără să intervină. Dacă zilele trecute autoritățile locale se confruntau cu două cazuri de bullying și unul de agresiune, un nou act de violență a apărut în rândul copiilor.

La Școala nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, joi după-amiază doi elevi de clasa a VI-a s-au luat la bătaie în timpul unei pauze.

Incidentul a fost unul scurt, dar de intensitate, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean care s-au deplasat vineri dimineață la unitatea de învățământ. Aceștia sunt îngrijorați de fenomenul care a luat amploare în școlile din județ și încearcă prin conducerea fiecăreia să prevină violența fizică și verbală.

A fost o situație de violență fizică într-o formă agravată sau într-o manifestare dură și de aceea am vrut să vedem exact ce s-a întâmplat. Măsurile în primul și în primul rând au fost luate cele imediate de echilibrare emoțională. Consilierul școlar din unitatea de învățământ a intervenit și a oferit această consiliere în cursul zilei de ieri și am și solicitat raportul acestei ședințe”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Situația este cu atât mai bizară cu cât cei doi băieți s-au lovit în timp ce în școală se desfășura chiar o activitate de prevenire a violenței.

Diriginta a anunțat imediat părinții să fie prezenți în școală și am luat măsurile care se impun. Este o anchetă în derulare în cadrul instituției de învățământ și urmează să stabilim sancțiunile pentru cei doi elevi”, a declarat prof. Iris Sarchizian, director Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir”.

Incidentul a intrat și în vizorul Inspectoratului de Poliție Județean, iar un polițist de proximitate s-a deplasat la fața locului, la apelul conducerii școlii.

În continuare polițiștii constănțeni în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au condus la acest incident”, a declarat Cristina Gavriloaie, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Cei doi elevi au fost consiliați de psihologul școlar împreună cu părinții. Potrivit autorităților, niciuna dintre familii nu dorește să depună plângere, însă are la dispoziție 90 de zile pentru a face acest lucru. Între timp, două anchete sunt în desfășurare: una internă și una făcută de către polițiștii constănțeni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233