dobroge.tv

Live

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021

Peste 4.800 de elevi constănțeni susțin marți proba la Limba și literatura română

Publicitate

Elevii de clasa a VIII-a se întorc în bănci. De marți, începe Evaluarea Națională. Aproape 5.000 de copii urmează să susțină prima probă, la Limba și literatura română. Anul acesta, testările vin și cu mai multe schimbări. De exemplu, aceștia vor completa broșuri și vor primi 15 minute în plus pentru completarea lucrării. De asemenea, cei care nu s-au înscris în prima etapă, din cauza unor probleme medicale, o vor putea face pe 28 iunie, iar probele le vor da în perioada 5-7 iulie.

4.864 de elevi de clasa a VIII-a sunt așteptați în bănci marți, când va avea loc prima probă, cea la Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale. Pentru această sesiune au fost pregătite 120 de centre de examen, 65 în mediul urban și 55 în mediul rural.

Debutăm cu evaluarea națională în data e 22 iunie, cu proba scrisă pentru Limba și literatura română, iar în 24 iunie va fi proba de matematică. Urmând ca între 30 iunie și 4 iulie să se soluționeze contestațiile”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Notele finale vor fi afișate pe 4 iulie. Toate unitățile de învățământ unde se vor susține examenele sunt dotate cu camere de supraveghere. Mai mult, încă de la intrarea în școală, copii se vor dezinfecta pe picioare și mâine, iar masca de protecție este obligatorie.

Copiii au la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor și 15 minute pentru completarea spațiilor din colțul lucrării, cele care cuprind numele, școala și localitatea.

Anul acesta au avut loc și câteva schimbări în ceea ce privește subiectele, dar și modul de rezolvarea a acestora.

Pentru prima dată la Evaluarea Națională, subiectele vin pe broșură, pe foile căreia elevii vor rezolva și subiectele.

De asemenea, pentru subiectele de tip grilă rezolvările pot fi făcute pe ciornă. Modificări au avut loc și în ceea ce privește modul în care poate fi corectată o greșeală.

Avem căsuțe de răspuns în care putem să corectăm tăind cu o linie orizontală și încercuind un alt răspuns ce care elevul îl consideră corect. La marcarea cu x a unor răspunsuri, dacă se consideră greșit se poate tăia acest x cu o linie orizontală și se va marca cu x în caseta considerată ca răspuns corect”, a mai declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Și la matematică răspunsul greșit se taie cu o linie și se poate încercui un alt răspuns, iar la figurile geometrice sunt permise marcajele și completarea lor cu creion, stilou sau pix de culoare albastră. De asemenea, va exista și o etapă specială dedicată elevilor care nu vor participa la prima sesiune din motive medicale sau care țin de măsurile de protecție sanitară. Înscrierile vor avea loc în perioada 28 iunie-2 iulie, iar probele se vor susține pe 5 și 6 iulie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233