dobroge.tv

Live

Cum li s-au părut elevilor constănțeni subiectele de la proba la Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale

22 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Emoţii astăzi pentru aproape 5.000 de elevi de clasa a VIII-a din județ. A începutul Evaluarea Națională cu prima probă, cea la Limba și Literatura Română. Subiectele au fost ușoare, spun copiii care au avut parte de o noutate anul acesta. Materialul pe care a fost examenul a venit pe broșură, nu pe foi tipizate așa cum era în anii trecuți.

Ziua de marți a început cu emoții pentru elevii de clasa a VIII-a. Subiectele de la limba și literatură română au fost ușor de abordat, spre bucuria elevilor, iar cei mai mulți dintre ei spun că niciun punct nu i-a pus în dificultate.

Foarte bine, a fost ușor. Nu mi s-a părut greu”, spune un elev.

A fost foarte ușor, sincer. Mi-a dat text narativ. Am lucrat tot și sper să rămân aici, la Eminescu”, spune un alt elev.

Pentru prima dată la Evaluarea Națională, subiectele au venit pe o broșură, pe foile căreia elevii au scris și rezolvările. Deși aveau experiența simulării cu astfel de broșuri, unora li s-a părut puțin dificilă schimbarea și își fac griji pentru următoarea probă.

Noi fiind generația asta nouă de se schimbă tot, examenul și așa mai departe, cred că a fost cam bruscă schimbarea și ar trebui cu timpul să schimbe totul”, spune un elev.

La română mi s-a părut mult mai bine spre deosebire de matematică, În opinia mea, la matematică a fost mult mai mult de scris”, spune un elev.

Copiii au avut la dispoziție 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor și 15 minute pentru completarea spațiilor din colțul lucrării, cele care cuprind numele elevului, școala și localitatea.

În tot acest timp, părinții emoționați au așteptat în fața școlilor. Este primul examen decisiv din viața copiilor lor și prima treaptă în formarea viitorului lor.

Așteptăm cu nerăbdare să termine copiii. Avem emoții cred că mai mari ca ei. Ca părinte trăiești alături de ei, stai toată viața lângă ei și suntem curioși ce subiecte, curioși dacă au reușit să le rezolve, dacă le-au terminat. E greu”, spune un tătic.

Anul acesta nu a fost înregistrat niciun incident în niciunul dintre cele 120 de centre de examinare din județ. Reprezentanții Inspectoratului Județean Constanța sunt mulțumiți de modul în care a decurs examenul.

„Proba de astăzi s-a desfășurat fără incidente notabile. O singură mențiune, la nivelul întregului județ: 142 de elevi nu s-au prezentat la evaluarea națională. Totul s-a desfășurat foarte bine. Cred că au avut un rol important în acest sens și simulările naționale, și cele județene”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Media generală obținută la Evaluarea Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu, pe când notele din gimnaziu au o pondere de 20%. Un tur de emoții urmează și joi, odată cu proba la matematică, iar pe 29 iunie vor fi afișate primele rezultate.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233