dobroge.tv

Live

NOI CONTROVERSE ÎN SISTEMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Propunerea ministrului Educației de a acorda vouchere pentru meditații acolo unde este cazul, criticată de elevi și părinți

22 iunie 2021
Publicitate

Voucherele pentru meditații sunt confirmarea unui sistem de învățământ cu probleme. O spun reprezentanții Asociației Elevilor, indignați de propunerea Ministrului Educației. Nici părinții nu sunt prea încântați de idee. Ei cred că elevii ar trebui să asimileze materia din clasă, fără alte costuri suplimentare.

Bacalaureatul se apropie cu pași repezi pentru Edi. Proaspăt absolvent, băiatul a investit mult în meditații, în ultimul an.

Cel puțin 200 de lei pentru că erau româna și istoria și acum și logica. Eu am dat și a logică Bacul. Să zicem undeva la 300 de lei pe săptămână”, spune Edi.

Ar trebui să ne gândim mai mult la soluții eficiente și realiste, decât să încercăm să plătim ca să reușim să găsim o soluție. Mi se pare că ar trebui să gândim, decât să plătim pentru o soluție, ca elevii care rămân în urmă să reușească să ajungă la competențele lor maxime”, a declarat Panaiothis Costea, vicepreședinte Asociația Elevilor din Constanța.

Părinții resimt însă cel mai tare acest rău necesar din învățământ. Lună de lună, sute de lei sunt alocați pentru aprofundarea unor noțiuni pe care copilul ar trebui să le deprindă din clasă.

A făcut, a muncit și ea. Așa cum e normal pentru toată lumea”, spune o mămică.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a venit zilele trecute cu o propunere prin care elevii ar putea să primească vouchere pentru meditații, în contextul pierderilor educaţionale foarte mari din acest an. Idee aspru criticată de asociațiile de elevi. Există și alte soluții prin care situația creată de pandemie ar putea fi remediată, cred reprezentanții acestora.

Aceasta, în loc să încerce să încerce să le plătească ar trebui să încerce să le evite prin ore remediale, făcute cu simț de răspundere și fără să întârzie contractele cu acestea două luni jumate. În al doilea rând, ar putea și trebuie neapărat să se înființeze acea platformă online, de unde orice elev poate să-și ia informațiile necesare pentru a învăța. Pentru că mulți rămân în urmă, mulți nu înțeleg de la școală și nu au de unde să ia informațiile necesare să treacă un examen sau un test”, a mai declarat Panaiothis Costea, vicepreședinte Asociația Elevilor din Constanța.

Meditațiile au devenit ceva normal în învățământul românesc, o recunosc, într-un fel sau altul, și cadrele didactice. De multe ori, materia de la clasă nu este aprofundată suficient, iar pentru a obține rezultate copiii apelează la pregătire suplimentară.

Bănuiesc că e un fel de recunoaștere că în școală ar trebui p pregătire mai bună”, a declarat Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Conform unui raport al Ministerului Educației, în ultimul an, aproximativ 40% dintre elevi au apelat la pregătirea suplimentară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233