dobroge.tv

Live

ULTIMUL CLOPOȚEL LA COLEGIUL „ALEXANDRU IOAN CUZA”

Georgiana Tărăboi, premiată cu Emblema de Merit „Știința Militară”, Clasa a III-a, în cadrul festivității de absolvire a elevilor militari

24 iunie 2021
Publicitate

A sunat ultimul clopoțel pentru a doua promoție de elevi, de la reînființarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. Prima „misiune” din viața absolvenților a fost încheiată cu succes. Emoționați și cu multe visuri pentru viitor, tinerii alături de familii au participat la festivitatea de final de an. De asemenea, eleva care a obținut cea mai mare medie în anii de studiu a primit Emblema de Merit „Știința Militară” chiar de la șeful statului major al Forțelor Navale Române

A fost un an greu, cu multe încercări și provocări și pentru elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Însă cu multă dăruire și ambiție, copiii au încheiat cu brio anul școlar 2020-2021. Cea de-a doua promoție de absolvenți, de la reînființarea unității de învățământ, a primit denumirea onorifică „Regele Mihai I - 100”.

Desăvârșirea personalității și formarea de caractere puternice a fost principala noastră preocupare. Continuați să aveți încredere în puterile proprii, să dați dovadă de respect și perseverență și vă garantez că succesul nu vă va ocoli”, a declarat cdor. Gabriel Iulian Tănase, comandant Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Înzestrați cu valorile morale esențiale ale Forțelor Navale: onoare, loialitate, profesionalism acești absolvenți pornesc la drum către noi destinații ale cunoașterii, fie ele civile sau militare. Destinații care le vor asigura dezvoltarea pe mai departe atât în viața profesională cât și în cea personală”, a declarat contraamiral Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale.

Eleva care a obținut cea mai mare medie în anii de studiu a fost premiată chiar de contraamiralul Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale. Georgiana Tărăboi, care a încheiat colegiul cu media 9,87, a primit, în semn de recunoaștere, Emblema de Merit „Știința Militară”, Clasa a III-a.

Sigur voi rămâne în Armată și de ce nu, să mă reprofilez și să vin pe partea Academiei Navale, pe comandă”, a declarat plutonier adjutant Georgiana Tărăboi, absolventă Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Tânăra spune că a avut parte de experiențe minunate și recunoaște că cel mai greu i-a fost să stea departe de familie, care locuiește în Iași. Însă asta nu a împiedicat-o să-și îndeplinească visul de a îmbrăca uniforma militară.

În clasa a VI-a am găsit un portofel și am fost premiată la Inspectoratul de Poliție de la Iași și atunci a fost un impact foarte mare pentru mie și m-am orientat către partea Armatei”, a mai declarat plutonier adjutant Georgiana Tărăboi, absolventă Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Acum, pe Georgiana o așteaptă un nou drum. Și-a încheiat prima „misiune” cu predarea cheii celui mai bun elev de clasa a XI-a.

A fost mai greu până ne-am obișnuit, dar deja din clasa a X-a ne-am pus la cale toți și nu am mai avut nicio problemă cu acomodarea. Este visul meu, e ceea ce mi-am dorit și o să fac orice ca s-mi ating țelurile”, a declarat plutonier Răzvan Patriche, elev Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

În cadrul evenimentului, au fost premiați elevii și profesorii cu rezultate deosebite, iar alți tineri au fost înaintați în grad.

În anul 2018, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” și-a redeschis porțile, după o perioadă de 20 de ani de la desființarea acestuia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233