dobroge.tv

Live

Cum li s-au părut elevilor constănțeni subiectele de la proba la Limba și literatura română, din cadrul examenului de Bacalaureat

Publicitate

Peste 5.000 de absolvenți ai clasei a XII-a au susținut luni prima probă la examenul național de Bacalaureat. Subiectele de la Limba și literatura română nu le-au creat probleme celor mai mulți dintre elevi care, spun ei, s-au descurcat. Însă, un candidat a fost eliminat după ce a încercat să copieze. Este al doilea an consecutiv în care examenul „maturității” se desfășoară în condiții speciale, în contextul pandemiei.

Proba a început la ora 09.00, iar elevii au putut intra în săli până la 08.30. Examenul național de Bacalaureat este organizat în 32 de centre în județul Constanța, cele mai multe – 28, fiind în mediul urban. Unul dintre ele este amenajat la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. De aici, majoritatea elevilor au ieșit cu zâmbetul de buze. Subiectele au fost accesibile, spun ei.

A picat o nuvelă studiată, dar probabil că majoritatea au ales Moara cu Noroc. Din nou, ca la simulare. M-am bucurat. Mă așteptam să pice romane interbelice sau ceva mai greuț, dar chiar au ținut cu noi”, spune o elevă.

Elevă: Subiectele au fost foarte ok și m-am descurcat super bine.

Reporter: Pentru celelalte probe, la ce ai emoții?

Elevă: La absolut nimic. Asta a fost ce mi-a ridicat cele mai mari probleme.

Însă prima probă a examenului de Bacalaureat nu a fost lipsită de incidente.

Un candidat care a dat probele la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru Constanța a fost surprins cu cască. Un dispozitiv nepermis. A fost eliminat”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

Pentru al doilea an consecutiv, examenul maturității s-a desfășurat în condiții speciale, în contextul pandemiei. Pe lângă regulile de protecție sanitară, au existat modificări și în metodologie.

Și anul acesta, Bacalaureatul a început direct cu proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii nu au mai susținut probele de competențe digitale și lingvistice ci, printr-un Ordin de Ministru, acestea urmează să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu.

Marți, 29 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie, zi în care pot fi depuse și contestațiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 9 iulie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233