dobroge.tv

Live

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021. Cum pot elevii să depună contestațiile: model de cerere

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2021. Cum pot elevii să depună contestațiile: model de cerere
29 iunie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Elevii care sunt nemulțumiți de rezultatele la Evaluare Națională 2021 pot depune contestații marți 29 iunie, începând cu ora 16:00 și până la ora 19:00 și miercuri, 30 iunie, între orele 8:00 și 12:00, scrie Digi 24.

Contestațiile pot fi depuse fizic, la școală, sau online, pe adresa de email furnizată de școală în acest scop.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației.

Ministerul Educației a publicat un document tipizat, o cerere prin care elevii pot contesta rezultatul și pot cere recorectarea lucrării sau lucrărilor.

Procedura de soluționare a contestațiilor la Evaluare Națională 2021

Potrivit metedologiei, fiecare lucrare contestată este reevaluată de doi profesori, care vor pune o nouă notă. Evaluarea se face „cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu.

După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare.

Notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. „Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare”, se arată în ordin. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Nota finală reprezintă media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori, fără rotunjire. Nota finală este trecută pe lucrare de către președintele comisiei, în prezența profesorilor evaluatori, și este înregistrată în catalogul evaluării naționale.

Nota de la contestații este definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota primită inițial.


Sursă foto: Știrile Kanal D / Digi 24

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233