dobroge.tv

Live

Record negativ. Județul Constanța are cei mai mulți elevi nerepartizați la licee

Record negativ. Județul Constanța are cei mai mulți elevi nerepartizați la licee
24 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Record negativ în județul Constanța: are cei mai mulţi elevi rămaşi nerepartizaţi la licee, în primă etapă de înscrieri. Sunt 3.156 de locuri la licee, iar 260 de elevi nu au fost repartizați.

Potrivit raportului publicat de Ministerul Educației la Constanța au fost 3.405 de candidați cu opțiuni din seria curentă și au fost admiși 3.145 în prima etapă. Au rămas de repartizat din seria curentă 260 de candidați.

De asemenea, în județul Constanța au fost repartizați 92,6 din candidați, 7,4 fiind nerepartizați. Sursa citată menționează că doar 11 locuri mai sunt disponibile la nivelul județului Constanța.

Rezultate Admitere Liceu 2021 Constanţa

Paradoxal, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa este cel mai bun liceu din ţară, din afara Bucureştiului, socotind după media de admitere. Instituţia depăşeşte licee din Capitală şi din centre educaţionale de prestigiu precum Clujul.

În același clasament se află pe locul 14 și Liceul Teoretic Ovidius Constanța unde, de asemenea au fost ocupate toate cele 182 locuri, cea mai mică medie de admitere fiind 9,1.

Ce se întâmplă cu elevii nerepartizați la liceu

În 29 iulie, se afişează locurile rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere şi începe cea de-a doua etapă de repartizare, cu procedurile prliminare. Repartizarea efectivă a elevilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă va avea loc în 6 august.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).

Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie - 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 - 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.

Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

În intervalul 9 - 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.


Sursă foto: Adevărul

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233