dobroge.tv

Live

Evaluare Națională 2020. Note mai mari după rezolvarea contestațiilor

Evaluare Națională 2020. Note mai mari după rezolvarea contestațiilor
27 iunie 2020
Redactia DTV
Publicitate


Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2020, după soluționarea contestaţiilor, au fost afişate în această dimineață, pe evaluare.edu.ro și la avizierele școlilor urmând ca luni, 29 iunie, să înceapă sesiunea specială a Evaluării Naționale, pentru absolvenții clasei a VIII-a care nu au putut susține examenul din motive medicale, în contextul pandemiei de coronavirus.

După afişarea primelor rezultate la Evaluarea Naţională au fost depuse 15.275 de contestaţii. Cele mai multe , 9.030, fost făcute la proba scrisă de Limba şi literatura română. La Matematică au fost depuse 5.991 contestații iar la Limba şi literatura maternă , 254. Cele mai multe lucrări recorectate au fost în Capitală (2.861) dar şi în judeţele Constanţa (806), Dolj (730) şi Prahova (710). La Constanța, după rezolvarea contestațiilor, numărul mediilor de 10 a crescut.

La examenele naționale din acest an, rezultatele sunt afișate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea candidaților, pentru respectarea Regulamentului privind protecția datelor.

Absolvenții nu au scăpat însă de emoții. Urmează completarea opțiunilor în fișele de înscriere și repartizarea computerizată. Calculul mediei de admitere se face în baza unei medii ponderate între evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a ciclului gimnazial (20%). Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 - 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în 10 iulie.

Evaluarea Naţională a fost susţinută în acest an, pentru prima dată, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus. Absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, adică 37,3, care au fost în izolare ori carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu au venit din alte motive medicale, pot participa de luni, 29 iunie, la sesiunea specială a examenului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233