dobroge.tv

Live

Asociația Elevilor din Constanța a depus o acțiune în instanță împotriva Ministerului Educației

02 august 2021
Publicitate

Elevi contra minister, în instanță. Se întâmplă în Constanța, unde astăzi, la Curtea de Apel a fost înregistrată o acțiune prin care Asociația Elevilor cere suspendarea executării Ordinului prin care Ministerul Educației a stabilit metodologia de decontare a cheltuielilor de transport pentru școlari. Documentul a fost publicat acum două săptămâni, după ce tot Asociația Elevilor din Constanța depusese o plângere penală împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu pentru nepublicarea normelor de aplicare a ordonanței privind decontarea cheltuielilor de transport.

Asociația Elevilor din Constanța a acționat în instanță ordinul Ministerului Educației prin care se reglementează metodologia de decontare a navetei. Amintim faptul că această metodologie a fost adoptată de pe o zi pe alta. Doar la presiunea reprezentanților elevilor. Ședința Comisiei de Dialog Special pentru a discuta această metodologie, fiind convocată cu câteva ore înainte.

Mai mult, această metodologie nu are alt efect decât de a bloca accesul elevilor la decontarea navetei și la transportul gratuit. Tocmai pentru că, la nivelul metodologiei nu este menționat dacă aceste tarife maximale fac parte din aparatul de serviciu public sau nu. În acest sens, se poate crea o confuzie la nivelul Consiliilor Județene cu privire la faptul dacă ei au obligația de a le impune operatorilor aceste tarife sau dacă sunt tarife care țin strict de decontarea navetei elevilor și intră doar în responsabilitatea Ministerului Educației, fără a se impune o responsabilitate operatorilor de transport”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233