dobroge.tv

Live

Vergil Chițac, prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar a Liceului „Ovidius”: „Susținerea performanței în educație rămâne o prioritate absolută”

Vergil Chițac, prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar a Liceului „Ovidius”: „Susținerea performanței în educație rămâne o prioritate absolută”
13 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a fost prezent luni, 13 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an școlar a Liceului „Ovidius”.

Stimată doamnă director, onorați profesori, stimați părinți, dragi elevi, începem astăzi un nou an școlar în condiții medicale dificile, care testează răbdarea și solidaritatea noastră. Sunt încrezător însă că prin disciplină și respectarea regulilor, vom depăși aceste dificultăți, iar elevii se vor întoarce cândva în bănci, fără riscul de a mai apela, forțați de împrejurări, la educația hibrid.

Eu nu exclud tipul acesta de educație, deși din punctul meu de vedere este mai bună pentru învățământul universitar și nu pentru învățământul preuniversitar. Însă tocmai pentru a beneficia de avantajele tehnologiei, cred că învățământul online, tocmai în zona aceasta preuniversitară, trebuie testat mai mult și cum se cuvine.

Revenirea la normalitate depinde de capacitatea noastră de a respecta reguli si de a fi solidari. Principala obligație a Primăriei Constanța este să asigure, împreună cu toate unitățile școlare, platforma logistică necesară unui învățământ de calitate. Poate că nicăieri în orașul Constanța, respectarea acestei obligații nu este mai evidentă că în cazul Liceului Teoretic „Ovidius”. Proiectul european de creștere a eficienței energetice, aflat în derulare la liceul dumneavoastră, un proiect ambițios, în valoare de peste 10 milioane de lei, este pe cale de a se finaliza în perioada următoare, iar elevii se vor întoarce în curând, nu numai la normalitatea pe care o așteptăm cu toții, dar și într-o școală înnoită.

În afara proiectului european menționat, efortul logistic al Primăriei, așa cum a menționat și doamna director, a inclus finanțări suplimentare substanțiale pentru alte tipuri de lucrări ce nu au putut fi eligibile în proiect și pe care le vedeți aici.

Aș putea spune că la Liceul Teoretic „Ovidius”, Primăria Constanța a implementat de fapt un proiect pilot, de sprijin și colaborare, care exprimă clar capacitatea ambelor părți de a crea infrastructura școlară necesară marilor performanțe.

Am avut recent, deosebita plăcere de a fi premiat, în premieră pentru municipalitate, patru elevi constănțeni care au obținut media 10 la Evaluare Națională, precum și profesorii lor îndrumători. Deloc întâmplător, doi dintre acești elevi, provin de la liceul dumneavoastră. Mai mult decât atât, la sesiunea de Bacalaureat, din iunie-iulie, singurii elevi care au obținut media 10 din municipiul Constanța, premiați de asemenea de Primăria pe care o conduc, au fost ovidani.

Sunt sigur că managementul performanței al școlii dumneavoastră, care a dus liceul în topul primelor instituții de învățământ din oraș, dar eu aș putea spune și la nivel național, va facilita în continuare multiplicarea acestor succesuri. Pentru administrația pe care o conduc, susținerea performanței în educație rămâne o prioritate absolută”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanței.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233