dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Autobuzele pentru elevi nu se bucură de prea mult succes: mijloacele de transport în comun sunt mai mult goale

16 septembrie 2021
Publicitate

Autobuzele pentru elevi nu se bucură de prea mult succes. Deși acestea au reintrat în funcțiune, mijloacele de transport în comun sunt mai mult goale. Unul dintre motive, spun părinții, ar fi că ele circulă doar de două ori pe zi. Copiii au avut la dispoziție traseele școlare încă din prima zi. Acestea deservesc atât grădinițele, cât și școlile în apropierea cărora se află stațiile destinate elevilor.

Autobuzele pentru elevi circulă doar de două ori pe zi, de dimineață la prima oră pentru a duce copiii la școală și la prânz pentru a-i lua. Așadar le sunt utile doar celor care învață dimineața. Și nici așa nu par a fi prea populare, ci sunt mai mult goale. Mai mulți tineri sunt în mijloacele de transport în comun, cu călători de toate vârstele.

Singurele două pasagere pe care le-am găsit joi la prânz în E2, unul dintre autobuzele speciale pentru transportul elevilor au fost Teodora și Ema.

15 minute. Atât a durat o călătorie cu autobuzul de la școala nr. 29 la care învață Teodora și până în cartierul în care locuiește. Am mers și noi cu ea până la stația unde a coborât și am așteptat până când fratele mai mare a venit după aceasta.

Părinții și bunicii sunt încântați de aceste trasee speciale pentru elevi. Vin în ajutorul lor, spun ei.

- Pentru ea e foarte bun, ea e foarte veselă că merge cu autobuzul.

Reporter: Credeți că sunt utile pentru părinți?

- Da, ar fi dacă ar urca doar părinții și copiii, nu și altcineva.

În realitate, în autobuzul destinat elevilor pot urca doar copiii, neînsoțiți de niciun membru al familiei. Părinții pot utiliza aceste trasee, numai dacă îi însoțesc pe cei cu nevoi speciale spre și dinspre școală, și numai cu un titlu de călătorie valabil.

Urcarea şi coborârea în sau din mijloacele de transport în comun se realizează doar pe ușa din față. Pentru menținerea siguranței copiilor, în fiecare autobuz se află un reprezentant al Poliției Locale.

De asemenea, purtarea măștii de protecție pe tot parcusul călătoriei este obligatorie, iar în mijlocul de transport în comun există un dispenser cu gel dezinfectant.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233