dobroge.tv

Live

Asociația Elevilor din Constanța continuă demersurile pentru ca tinerii să aibă gratuitate pe mijloacele de transport în comun

22 septembrie 2021
Publicitate

Prea mulți bani pentru transportul rutier. Elevii constănțeni sunt nevoiți să scoată din buzunar, în medie, doar pentru a ajunge la liceu, aproximativ 500 de lei. Însă, sunt multe familii care au o situație materială precară și nu toți își permit să achite această sumă, susțin reprezentanții acestora. Asociația Elevilor din Constanța continuă demersurile pentru ca tinerii să aibă gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Și nu sunt singurii. Tot mai mulți copii se plâng și spun că și-ar dori să călătorească fără a mai achita biletele.

Elevii constănțeni își doresc să beneficieze de gratuitate deoarece autobuzul este mijlocul de transport de care se folosesc cel mai des, mai ales în perioada anului școlar. Drumurile spre unitățile de învățământ sau meditații sunt parcurse de aceștia zi de zi iar costurile devin prea mari pentru mulți dintre tineri.

Avem nevoie pentru că, cel puțin noi, ca elevi, avem foarte multe drumuri de făcut. Către meditații, mai ales noi fiind clasa a XII-a avem bacalaureatul, admiterea și sunt extraordinar de multe meditații și plus drumul de la școală”, spune un elev.

Da este o necesitate. Circul cu autobuzul frecvent, și pe timpul școlii”, spune un elev.

Mi se pare că, ca elev, nu ai bani întotdeauna să-ți permiți să plătești bilet și abonament. Și mi se pare că gratuitatea este cea mai bună chestie pentru noi, mai ales că ne încurajează să călătorim tot mai mult”, spune o elevă.

În medie, un elev cheltuie aproximativ 500 de lei pentru a se deplasa cu autobuzul către școală sau liceu. Pentru unele familii, din păcate, această sumă este mult prea mare. Iar, gratuitatea pe transportul rutier este cea mai bună soluție și este absolut necesară pentru aceștia.

Însă, problema privind gratuitatea elevilor pentru transportul rutier pare că nu mai are sfârșit. După zeci de proteste și plângeri depuse, tinerii nu mai știu ce să facă pentru ca autoritățile să le ofere acest drept. Tribunalul Constanța a decis să suspende hotărârea dată de Consiliul Județean.

Avem o decizie care spune că trebuie să se respecte gratuitatea elevilor, că elevii au un drept. Am câștigat în instanță și totuși, nu este pusă în executare o hotărâre executorie”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor din Constanța.

Ca răspuns la solicitările și nemulțumirile elevilor, președintele Consiliului Județean Constanța, a spus că trebuie făcute mai multe demersuri pentru a putea veni în sprijinul lor.

Nu există nici cea mai mică intenție să nu acordăm gratuitate. Nu există niciun capitol bugetar. Ba, din contră a venit și Ordonanța 50 care ne-a încurcat. A zis că decontările de fac de Inspectoratele Școlare. Nu spune cum se fac, care sunt documentele de decontare, în ce zonă merge decontarea, cine încheie contractul. Știm că suntem obligați să asigurăm un contract pentru transport. Nu numai pentru elevi, pentru toată lumea”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Elevii constănțeni spun că vor continua să lupte până când problema lor va fi rezolvată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233