dobroge.tv

Live

Ziua Educației, sărbătorită şi la Constanţa. Școlarii și preșcolarii s-au bucurat din plin de ziua liberă

05 octombrie 2021
Publicitate

Școlarii și preșcolarii constănțeni au sărbătorit astăzi Ziua Educației afară, în parc. Tinerii au profitat de ziua liberă și s-au bucurat de vremea frumoasă de toamnă și de ultimele raze de soare. În fiecare an, pe 5 octombrie, elevii și profesorii din sistemul preuniversitar nu merg la școală. Și dacă bucuria copiilor a fost mare, nu la fel de încântați au fost și părinții care au fost nevoiți să găsească soluții pentru supravegherea celor mici.

Copiii s-au bucurat din plin de ziua liberă pe care au avut-o. A fost forfotă prin parcuri și la locurile de joacă. Cei care i-au însoțit au fost în mare parte, bunicii.

Dar nu toți părinții au noroc de bunici la care să apeleze. Pentru unii adulți, fiecare zi liberă a copiilor înseamnă învoiri de la serviciu sau bani în plus plătiți la afterschool-uri.

„Este foarte greu, să știți. Și eu lucrez, și soțul lucrează și nu avem ajutor de nicăieri. A trebuit să mă învoiesc de la serviciu ca să stau cu copilul pentru că n-am găsit altă soluție”, a povestit Elena Preda.

Nu toți dascălii au stat marți acasă. Unii dintre ei au sărbătorit tot la locul de muncă. De pildă, la Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” din Constanța, o parte dintre profesori au participat la o activitate în cadrul poiectului transfrontalier ,,O fereastră deschisă către misterele universului”.

„Toată activitatea care se desfăşoară astăzi este bazată pe participare voluntară şi am profitat de ziua liberă tocmai pentru a-i putea reuni pe cei pasionaţi de domeniu. Sunt prezentate proiecte ale elevilor noştri de la concursurile NASA recente, cele din anul acesta, care au fost premiate”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Naţional ,,Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie, începând cu anul 1994.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233