dobroge.tv

Live

Focar de coronavirus la Școala Gimnazială nr. 31 din Constanța. Cursurile unității de învățământ au fost mutate în mediul online

19 octombrie 2021
Publicitate

Ore online pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 31 din Constanța. Decizia a fost luată în urma confirmării cu COVID-19 a mai multor angajați. Este vorba despre șapte dascăli, secretara și îngrijitoarea unității de învățământ care la sfârșitul săptămânii trecute au început să prezinte semne de boală. Copiii învăță de astăzi de acasă pentru următoarele 14 zile.

A trecut mai bine de o lună de când s-au deschis școlile, iar încă din primele zile elevii au început rând pe rând să învețe de acasă.

Avem prima unitate de învățământ din municipiu care își schimbă scenariul de funcționare. Vorbim despre Școala Gimnazială nr. 31 ale cărei cursuri s-au mutat în mediul online începând de astăzi.

Situația se datorează unui număr mare de cadre didactice confirmate cu SARS-CoV-2.

La acest moment la Școala Gimnazială nr. 31 din structura Liceului Gheorghe Duca, sunt confirmate cinci cadre didactice, încă două cadre didactice au cu siguranță dar încă nu au primit confirmarea oficială de la DSP și mai avem secretara școlii, un personal auxiliar și îngrijitoarea școlii”, a declarat prof. Elena Gogu, director Școala Gimnazială nr. 31 Constanța.

Potrivit reprezentanților unității de învățământ, primul caz a apărut duminică, pe 10 octombrie la o învățătoare care a fost imediat suplinită. În acest weekend au fost confirmați și alți dascăli, iar luni corpul profesoral și personalul auxiliar a fost testat.

Cam de vineri au început discuțiile, după ore au început domnii profesori și doamnele învățătoare să spună că nu prea se simt bine. Noi am zis că dacă sunt cazuri de așa natură, toată lumea să ne testăm ca să ne punem în siguranță atât elevii cât și pe noi”, a mai declarat prof. Elena Gogu, director Școala Gimnazială nr. 31 Constanța.

Am fost rugați cu toții ca luni dimineață să ne prezentăm cu un sfert de oră mai devreme, să trecem pe la cabinetul medical al școlii, să ne testăm și abia după aceea, după primirea rezultatului negativ să intrăm la ore. Din ce a înțeles, în momentul testării o doamnă învățătoare a avut testul pozitiv și a fost imediat îndrumată să plece acasă”, prof. Camelia Condurache, consilier școlar.

Tot luni a fost întrunit Consiliul de Administrație și s-a luat decizia suspendării cursurilor. Atât dascălii, cât și elevii își vor desfășura activitatea de acasă.

În acest moment, doar în municipiul Constanța cursurile s-au mutat în sistem online pentru peste 150 de clase.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233