dobroge.tv

Live

Toți elevii ar putea intra de luni în vacanță două-trei săptămâni

Toți elevii ar putea intra de luni în vacanță două-trei săptămâni
20 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că structura anului școlar ar trebui adaptată la situația epidemiologică extrem de gravă. Miercuri seară, la ședința de la Cotroceni, se va lua o decizie cu privire la situația școlilor. Cîmpeanu a confirmat pentru Digi24 că se ia în calcul o vacanță suplimentară pentru toți elevii.

Ministrul Educației spune că varianta vacanței este preferabilă celei cu școala online pentru că asigură „echitarea în învățământ pentru toții elevii”,

Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă o vacanță suplimentară, fără a se micsora durata primului semestru, în loc de intrare în online le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta există doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În Bucuresti, spre exemplu, avem viteza de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot mai apar probleme”, a declarat ministrul Educației.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este în discuție propunerea ca de luni, 25 octombrie, toți elevii să intre în vacanță timp de 2-3 săptămâni.

Potrivit structurii anului școlar, în perioada 25-31 octombrie, este vacanță doar pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe. Însă acest lucru ar putea fi schimbat în urma discuțiilor de la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la ora 17:30, o ședință la Palatul Cotroceni la care vor participa responsabilii guvernamentali, pentru a găsi soluții la criza Covid din România. La întâlnire participă premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Attila Cseke, ministrul de Interne Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, șeful DSU Raed Arafat, directoarea Centrului Național de Supaveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.


Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233