dobroge.tv

Live

Vacanța „forțată” naște discuții în rândul elevilor constănțeni. O parte nu sunt de acord și își doresc să învețe online, în timp ce alții abia o așteaptă

22 octombrie 2021
Publicitate

Toți elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni. De luni, aceștia vor sta acasă. Anunțul a fost făcut de către președintele țării, Klaus Iohannis. Măsura a fost luată din cauza creșterii infectărilor cu virusul SARS CoV-2. O parte dintre cadrele didactice, dar și părinți consideră că sistarea cursurilor ar produce o ruptură în procesul de învățare. Aceștia și-ar dori ca orele să se desfășoare măcar online. În ceea ce-i privește pe elevi, părerile lor sunt împărțite. Unii vor să vină în continuare la școală pentru a nu mai pierde din materie, alții se bucură că vor sta acasă.

Este evident că școlile sunt puternic afectate. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României, la 20 octombrie 2021.

Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis de acum două zile a stârnit nemulțumiri în rândul părinților. Atât aceștia, cât și unii profesori consideră că orele ar fi trebuit să aibă loc măcar în mediul online, pentru că astfel nu se va mai pierde din materie.

Ne-a deranjat faptul că nu ne-a consultat și nici nu suntem de acord cu această pauză, în special pentru clasele terminale. Este și o ruptură în procesul de învățare”, a declarat Dănuț Cernat, vicepreședinte Federația Națională de Părinți.

O vacanță la nivel de liceu nu cred că este cea mai potrivită soluție. Da, în online este foarte în regulă. Acum că sunt în vacanță și dacă nu există și restricții, într-adevăr de circulație, stau acasă și după două săptămâni vin mai bolnavi decât când pleacă de la școală”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Colegiul Tehnic Energetic Constanța

Vacanța, mult iubită de elevi odată, a devenit acum un impas în ceea ce privește învățarea. Unii tineri cred că această pauză o sa le facă mai mult rău decât bine. Și asta pentru că, susțin aceștia, materia care va fi pierdută în această perioadă nu se știe când va fi recuperată.

O vacanță pe nepusă masă nu îi încântă atât de mult pe unii elevi. Aceștia consideră că o pauză în procesul de învățare i-ar dezavantaja.

Mi se pare o măsură foarte proastă și neadecvată în acest moment. Fiindcă cum a fost și vacanța de anul trecut, a reușit să scadă cazurile de COVID, însă a făcut să crească numărul de corijenți sau de elevi care nu au luat Evaluarea Națională sau Bacalaureatul. Să se fi investit în învățământul online și să trecem la el acum”, a declarat Oana Mircică, vicepreședinte Asociația Elevilor Constanța.

Această măsură obligă autoritățile să transmită modul în care va fi modificat anul școlar în curs dar și să prezinte situația infrastructurii unităților de învățământ. Ne manifestăm dezacordul cu privire la prelungirea vacanței de două săptămâni sau cu o trecere unitară la nivel național în scenariul online, suspendarea organizării tezelor semestriale pentru semestrul 1 și înlocuirea acestora cu evaluări sumative”, a declarat Eduard Chirilov, președinte interimar Consiliul Județean al Elevilor Constanța.

O mare parte dintre elevi și-ar fi dorit să le fie puse la dispoziție dispozitive performante prin care să poată continua orele în mediul online.

Nu ar fi trebuit acum să intrăm în vacanță pentru că abia ne-am montat cu școala și chiar dacă o să avem mai mult timp liber în perioada asta, mi se pare că ar fi trebuit să continuăm fizic”, spune un elev.

Mi se pare că e o decizie luată foarte prost, mai ales că s-a întâmplat și anul trecut la fel, și acum doi ani și măcar dacă făceam online. Așa, vacanță, o să ne ieșim din ritm”, spune o elevă.

Mă dezamăgește cumva pentru că doar ce am reușit să ne intrăm în ritm. A început școala și acum încă două săptămâni de vacanță nu o să ne dea oportunitatea să ne dezvoltăm în continuare. Preferam măcar școală online”, spune o altă elevă.

Sunt însă și elevi care se bucură că vor sta acasă pentru două săptămâni.

M-am obișnuit cu online-ul”, spune o elevă.

Vacanța o să fie ok pentru că o să ne mai odihnim și noi”, spune o altă elevă.

Măsura a fost luată din cauza numărului tot mai mare de infectări. De pildă, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul pandemiei, până în prezent, 734 de cadre didactice, 2.375 de elevi, 343 de studenți și 194 de angajați din unitățile de învățământ.

Am convingerea că această decizie a fost luată consultându-se specialiștii în domeniu. Cele două săptămâni de vacanță au legătură cu măsurile care sunt luate astfel încât să se prevină răspândirea cu violență a virusului SARS-CoV-2. Cred că este o măsură binevenită”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța.

Începând de luni, 25 octombrie elevii claselor primare, gimnaziale și liceale vor fi în vacanță până pe 8 noiembrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233