dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni, bucuroși că s-au întors înapoi în bănci: peste 200 de unități de învățământ din județ și-au reluat cursurile în format fizic

08 noiembrie 2021
Publicitate

A început școala după două săptămâni de vacanță forțată. Peste 200 de unități de învățământ din județul Constanța și-au deschis astăzi porțile. În instituțiile școlare în care pragul de vaccinare al angajaților îl depășește pe cel impus de autorități, directorii i-au așteptat pe elevi cu brațele deschise. La nivelul județului nostru, personalul didactic, nedidactic și auxiliar din școli este imunizat în proporție de 66,8%.

Clopoțelul a sunat din nou luni pentru elevii din 201 unități de învățământ din județ. Mulți dintre copiii au fost încântați că s-au întors la școală.

Mi-a lipsit destul de mult școala. Mă simt mai special la școală, am cu cine să discut, simt că pot să fac mai multe chestii”, spune un elev.

Sunt de acord cu școala fizic în condițiile de genul, mai ales noi fiind clasa a XII-a pentru că avem un examen important de dat și în online este un alt tip de învățare și este mult mai dificil pentru a înțelege ce ne explică profesorul”, spune o elevă.

De aceeași părere sunt și părinții care spun că indiferent de alegerea profesorilor, dacă se vaccinează sau nu, școala trebuie să funcționeze fizic.

Nu este important pentru că și cei vaccinați și cei nevaccinați obligatoriu ar trebui să fie testați pentru că și cei vaccinați pot răspândi microbi”, spune o mămică.

Și profesorii s-au bucurat să îi aibă din nou pe elevi în bănci.

Este o bucurie. Normalul a devenit festival în lumea de astăzi. Avem tot efectivul. Nu sunt copii bolnavi, profesorii sunt în mare majoritate vaccinați. Adică toți cei care pot să facă fără restricții vaccinul, 82% din personalul angajat al unității este vaccinat”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanţa.

De astăzi am reluat cursurile pentru toate cele patru niveluri de învățământ pe care le avem: grădiniță, ciclu primar, gimnazial și liceal. Sunt toți copiii la școală și sigur că ne bucurăm pentru că școala este pentru mediul fizic”, a declarat prof. Anamaria Ciubotaru, director Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa.

Totuși, nu toți copiii s-au putut întoarce în bănci. Instituțiile de învățământ, unde personalul este vaccinat într-un procent mai mic de 60%, au rămas închise, iar orele au început luni în mediul online. Lucru care a creat nemulțumiri în rândul unora dintre părinți.

În grădinița copilului meu, din câte știu, sunt puțini angajați vaccinați deci am fost informați că nu putem să ne ducem copiii la grădiniță după două săptămâni de vacanță forțată. Nu mi se pare în regulă să depindă prezența fizică a copiilor la grădiniță de dorința sau de decizia cadrelor didactice de a se vaccina”, a declarat Adina, părinte.

La nivel național, aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane au început școala fizic de luni, după vacanța forțată de două săptămâni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233