dobroge.tv

Live

Prețul măștilor de protecție, o cheltuială destul de mare pentru unii elevi. Totuși, în unele unități de învățământ acestea sunt oferite gratuit

09 noiembrie 2021
Publicitate

De săptămâna aceasta elevii s-au întors fizic în bănci iar masca de protecție trebuie purtată de toată lumea pe întreg parcursul orelor. Pentru o parte dintre tineri, prețul acestor obiecte sanitare reprezintă o cheltuială destul de mare. Pentru a le oferi un ajutor în plus, instituțiile de învățământ au fost dotate corespunzător cu toate cele necesare pentru ca fiecare profesor să își poată desfășura activitatea cum trebuie iar copiii să fie în siguranță.

Pentru ca orele să se desfășoare în siguranță iar sănătatea tuturor să nu fie pusă în pericol, masca de protecție trebuie purtată în interiorul unităților de învățământ.Totuși, pentru o parte dintre elevi, obiectul sanitar este o cheltuială în plus și și-ar dori ca instituțiile școlare să le asigure gratuit.

Prețul măștilor a crescut destul de mult, mai ales că noi nu le primim gratis așa cum ar trebui să fie furnizate de liceul nostru și nu mi se pare justificat să plătească părinții pentru ele, ținând cont că sunt o necesitate. În fiecare zi îmi cumpăr câteva măști și le schimb din două în două ore pentru că așa este normal”, spune o elevă.

Sunt anumite unități de învățământ care au măști și care asigură măști gratuite pentru elevii care nu își permit sau care nu au, dar considerăm că este nevoie de o anumită măsură la nivel național, astfel încât fiecare elev să primească măști la orele de curs și numărul de măști necesare pentru a le putea schimba odată la un anumit interval orar, astfel încât să nu se creeze anumite probleme”, a declarat Ariana Dudună, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Pentru a veni în sprijinul copiilor, unele instituțiile de învățământ constănțene au fost dotate cu măști de protecție pe care elevii sau personalul din școli și licee le pot solicita oricând.

De săptămâna aceasta elevii s-au reîntors fizic în bănci iar purtarea măştii este obligatorie. Totuşi, pentru mulţi dintre tineri, preţul unui astfel de obiect sanitar este mult prea mare. De aceea, în instituţiile de învăţământ, fiecare poate beneficia de o mască gratuită.

Este o atribuție a școlii noastre de a oferi tuturor celor care intră în școală mască, dacă nu au cumva asupra lor”, a declarat prof. dr. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Cei ce vor să beneficieze de o mască gratuită, o pot cere de la personalul instituțiilor de învățământ. Mai mult, soluțiile dezinfectate sunt nelipsite din clase.

La intrarea în școală sau ori de câte ori este nevoie, punem la dispoziție elevilor măști pentru cei care nu au. De asemenea, dezinfectant există în fiecare sală de clasă și pe holuri și la intrarea în școală. Îl pot utiliza atât elevii, cât și toate cadrele didactice și întreg personalul școlii”, a declarat prof. ing. Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Elevii, ca de altfel și personalul angajat al Colegiului, pot solicita măști de protecție la intrarea în instituție, de la personalul de pază, de la educator sau învățător, mă refer acum la cei mici”, a declarat prof. dr. Anamaria Ciobotaru, director Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța.

Prețurile măștilor de protecție variază, precum și tipul acestora.

Cele mai scumpe, la 80 de bani bucata și cele mai ieftine la 30 de bani bucata, dar nu sunt ambalate individual. Acolo se vând mult mai ok per cutie. Masca nu ar trebui purtată mai mult de două ore. Adică ar trebui schimbată. Cele mai sigure măști sunt acestea medicale”, a declarat Andreea Boanță, farmacist.

Conform autorităților locale, noile proiecte de lege au în vedere dotarea cu echipamente sanitare a peste 92 de unități de învățământ. Printre acestea se numără aproximativ 500.000 de măști sanitare pentru cei mici și peste 3.000.000 pentru adulți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233