dobroge.tv

Live

Tot mai mulţi părinţi constănţeni vor ca orele să se desfăşoare online. ''Dacă profesorii s-ar vaccina toţi, nu aş avea o problemă...''

16 noiembrie 2021
Publicitate

Incidența în municipiul Constanța a început să scadă. Însă chiar și așa nu toți părinții sunt de acord ca elevii să revină la cursuri. Mulți preferă ca orele să se desfășoare în mediul online. Alții consideră că aceștia pierd foarte multă materie atunci când învață de acasă. Susțin că atenția lor este în altă parte și nu la profesor, motiv pentru care în ultimii doi ani, o parte dintre copii au acum mai multe lacune. De cealaltă parte, profesorii îi liniștesc pe adulți. Spun că, majoritatea unităților de învățământ sunt pregătite cu măști și dezinfectanți, astfel încât procesul educațional să se desfășoare în condiții de siguranță.

Anul trecut, potrivit datelor unui chestionar făcut de Federația Națională a Părinților, mai bine din jumătate dintre părinții chestionați și-au dorit ca orele să se desfășoare față în față.

„Acum din contră mai mult de jumătate și-ar dori să desfășoare orele online cu toată că nu sunt de calitate aceste ore, dar pentru siguranța familiei și în special a copiilor ar fi de preferabil la momentul acesta”, a declarat Dănuț Cernat, vicepreședinte Federația Națională a Părinților.

Unii elevi, dar și părinți susțin că orele ar trebui să fie în format online pentru că rata de incidență este încă mare în municipiu, iar asta ar însemna un risc mare de îmbolnăvire pentru elevi.

„În contextul participării la cursuri, elevii nu sunt expuși strict la ceea ce se întâmplă în cadrul unităţii de învăţământ, ci la mediul extern, spre exemplu, foarte mulţi elevi folosesc mijloace de transport în comun”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Sunt însă și părinți care consideră că orele în mediul online nu-i ajută cu nimic pe elevi. În ultimii doi ani, au pierdut foarte multă materie, iar învățarea de acasă nu a fost deloc proprice pentru ei, spun adulții. Aceștia recunosc că, din această cauză copiii lor au ajuns să aibă mai multe lacune, motiv pentru care au fost nevoiți să apeleze la un meditator.

Alți părinți consideră că toți profesorii ar trebui să se vaccineze. Astfel, elevii ar putea veni fizic la ore fără nici o problemă. 

Unitățile de învățământ din municipiul Constanța sunt pregătite cu tot ce este necesar pentru ca procesul educațional să se desfășoare în condiții de siguranță.

„Ne-au fost la dispoziție și sume și dezinfectanți la propriu și măști. Avem tot ce ne trebuie pentru a-i proteja pe copii și pe cadrele didactice”, a declarat prof. Cătălina Dumbravă, director Școala Gimnazială nr. 10 Constanța.

„Condițiile de desfășurare a orelor în format fizic sunt propice cu atat mai mult cu cat scoala deține substanțe dezinfectante şi măşti şi alte echipamente de protecţie pentru personal, inclusiv pentru cel medical, în cantitate suficientă”, a declarat prof. Claudia Niţu, director Liceul Teoretic Energetic

În municipiul Constanța rata de incidență a ajuns la 5,13 la mia de locuitori, iar pe județ a atins 4,42 la mie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233