dobroge.tv

Live

REZIDENȚIAT 2021. Număr record de candidaţi la examen: peste 12.500 de persoane și doar 6.311 locuri. Accesul se face doar cu certificatul verde

REZIDENȚIAT 2021. Număr record de candidaţi la examen: peste 12.500 de persoane și doar 6.311 locuri. Accesul se face doar cu certificatul verde
19 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

12.564 de candidați s-au înscris anul acesta la concursul de intrare în Rezidențiat, care se va desfășura duminică dimineață, în șase centre universitare - București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Aceștia vor concura pe un număr de 6.311 locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire, astfel: 3.942 de locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.190 de locuri pentru medicină dentară și 1.087 de locuri pentru farmacie, precum și 92 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie, scrie HotNews.

Concursul de intrare în Rezidențiat este organizat de Ministerul Sănătății după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Și în acest an, concursul se va desfășura în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

12.564 de candidați s-au înscris anul acesta la concurs. Aceștia vor concura pe un număr de 6.311 locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire, astfel: 3.942 de locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.190 de locuri pentru medicină dentară și 1.087 de locuri pentru farmacie, precum și 92 de locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie.

Este un număr record de participanți, mai mare chiar și față de anul trecut și vom lua, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, toate măsurile pentru organizarea eficientă în contextul epidemiologic actual. În luna octombrie a.c. am suplimentat cu 439 cifra pentru Rezidențiat. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății

Pentru domeniul medicină, Ministerul Sănătății are posibilitatea să suplimenteze numărul de locurilor în situația în care numărul candidaților promovați este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată pentru acest domeniu.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Și anul acesta, având în vedere contextul epidemiologic, vor fi prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare -purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură.

Accesul candidaților în clădirea de concurs este permis doar candidaților care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ calificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, efectuat de un furnizor de servicii medicale autorizat, respectiv candidaților care fac dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2.

Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat la intrarea în clădire prin aplicația mobilă de verificare dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, iar în cazul cetățenilor din afara UE, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, al documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Toate informațiile vor fi afișate pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro.


Sursă foto: viatamedicala.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233