dobroge.tv

Live

„Nu mai jucați ping-pong cu educația în România”, noua petiție lansată de Consiliul Național al Elevilor

24 noiembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

„În ultimele luni, autorităţile au fost într-un continuu joc de ping-pong cu educaţia din România” Afirmația aparține membrilor Consiliului Național al Elevilor. Copiii cer ca regulile să nu mai fie schimbate „în timpul jocului”. Mai mult, aceștia și-ar dori ca măsurile pe care le iau autoritățile să fie mai clare. Motiv pentru care, tinerii au lansat o nouă petiție denumită „Nu mai jucați ping-pong cu educația în România” și este adresată Ministrului Educației și Ministrului Sănătății.

De prea multe ori în acest an, elevii au trebuit să se adapteze unor măsuri luate peste noapte. Au aflat, de la o zi la alta, că vor merge la școală sau, din contră, că va trebui să participe la orele de curs din propria cameră. Au simțit pe pielea lor că tehnologia este doar un instrument complementar educației, nu un înlocuitor al ei. Profesorii au fost nevoiți să se adapteze acelorași condiții, creându-și un nou mod de lucru, fără să fi primit vreo pregătire profesională în acest sens.

Elevii solicită introducerea unui algoritm de calcul care să stea la baza deciziei privind funcționarea școlilor, suspendarea organizării tezelor în semestrul I al acestui an școlar și înlocuirea acestora cu evaluări sumative cu subiect unic pentru toate clasele, fără notare, ci cu feedback din partea profesorilor, testare periodică non-invazivă pentru toți elevii, posibilitatea testării antigen în afara programului școlar, dar și asumarea publică a faptului că un set de măsuri odată stabilite nu vor mai fi modificate peste noapte.

Politicienii au uitat cine e principalul beneficiar al educației: elevul. Au încercat să scape de responsabilitate, pasând atribuțiile dintr-o parte în alta. Nici măcar astăzi, după doi ani de pandemie, nu avem un set de măsuri clare ce ar asigura predictibilitatea decizională din unitățile de învățământ”, a declarat Olivia Golub, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233