dobroge.tv

Live

„Ziua Carierei” la Universitatea Maritimă din Constanța: „Este a cincea ediție pe care o organizăm”

26 noiembrie 2021
Publicitate

Mulți tineri visează la o meserie de navigator. Stabilitatea financiară și oportunitatea de a călători în jurul lumii sunt doar două dintre motivațiile care i-au determinat pe tineri să se orienteze către acest domeniu. Însă, nu toți știu și ce sacrificii presupune acest job. Mai mulți angajatori din diferite domenii precum: transportul maritim, turismul de croazieră, acvacultura marină și industria off-shore de petrol și gaze le-au povestit studenților de la Universitatea Maritimă din Constanța despre ce înseamnă mai exact această meserie.

Domeniul maritim este foarte important pentru Constanța deoarece aproximativ 90% dintre mărfurile din comerțul internațional sunt transportate pe mare. Astfel, tinerii privesc această meserie ca fiind una de viitor și care ar putea să le deschidă numeroase uși, chiar și în afara țării.

„Sunt studentă la Facultatea de Navigație și Transporturi, anul I, la specializarea Inginerie Economică și Management în Transporturi și asta mi-am dorit. Îmi doresc să devin inspector în cadrul Portului”, spune o studentă.

Mi s-a părut interesantă și mie îmi plac diverse mecanisme, de-asta am vrut. Și niște cunoscuți mi-au recomandat să vin aici și de-asta am ales”, spune un student.

Să mă ajute pe viitor să-mi găsesc un loc de muncă mult mai ușor și să am un atuu față de ceilalți”, spune un student.

Fie că vorbim despre o meserie pe mare sau una pe uscat, concluzia este aceeași: Profesorii Universității Maritime din Constanța vor ca studenții lor să aibă parte de o carieră de succes.

Este a cincea ediție pe care o organizăm. Inițial am făcut acest eveniment în cadrul unui proiect european, în care, împreună cu mai multe țări, am promovat carierele albastre, adică carierele din domeniul transportului maritim, al croazierei, din domeniul off-shore și al acvaculturii. Marea are foarte multe resurse care ne dau șansa să avem o profesie bine plătită și care este relevantă pentru întreaga industrie, pentru creșterea economiei”, a declarat prof. univ. dr. Costel Stanca, decanul Facultății de Navigație și Transport Naval UMC Constanța.

În momentul în care se configurează o potențială și posibilă carieră s-ar putea să existe un șoc în acest domeniu. Și noi încercăm să facem ca acest șoc să fie cât mai mic sau să nu fie deloc”, a declarat Cornel Panait, președintele Senatului Universității Maritime Constanța

Astfel de evenimente care aduc împreună angajatori și viitori angajați pasionați de domeniul pe care îl studiază au efecte pozitive asupra ambelor părți.

Marii armatori, prin intermediul firmelor de crewing ne cer cadeți și nu întotdeauna reușim să dăm, deși știu că se discută despre faptul că nu găsesc cadeție, vă mărturisesc că sunt. E adevărat că ei selectează oameni buni. Nu toată lumea e făcută să devină comandant sau șef mecanic”, a mai declarat prof. univ. dr. Costel Stanca, decanul Facultății de Navigație și Transport Naval UMC Constanța.

Există această conexiune care este și meritul universității și meritul angajatorilor. Faptul că prin această continuă interconexiune între angajatori și universitate se transmit de către angajatori cerințele necesare la bordul navelor. Există o consiliere a universității în ceea ce privește ceea ce e nevoie la bordul navei”, a declarat Ovidiu Cupșa, director general CERONAV.

„Ziua Carierei” a avut ca scop introducerea tinerilor pasionați de domeniul maritim în câmpul muncii. Elevii liceelor constănțene au avut și ei ocazia de a participa la eveniment, însă online.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233