dobroge.tv

Live

AEC: Eleva care a scos la iveală afacerea colectării ilegale de fonduri de la liceul din Mangalia, intimidată de profesori

AEC: Eleva care a scos la iveală afacerea colectării ilegale de fonduri de la liceul din Mangalia, intimidată de profesori
25 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a transmis un comunicat de presă prin care condamnă presiunile făcute la adresa Dariei Mateciuc, membrul AEC care a transmis tabelul cu colectarea fondului şcolii de la Liceul Callatis din Mangalia.

"Marţi, 25 ianuarie, AEC a publicat un tabel intitulat «datorii la xerox» şi a scos la iveală afacerea colectării ilegale de fonduri din Liceul Teoretic «Callatis» Mangalia. În urma publicării tabelului, Daria Mateciuc, membru AEC şi elevă în cadrul liceului, a fost supusă la diverse presiuni din partea colectivului de profesori, încercând să o intimideze. Iniţial, Daria a fost chemată în biroul directorului Daniela Diaconu pentru a discuta pe subiect, aceasta spunându-i că a lezat imaginea liceului, intimidând-o timp de peste o oră. În urma apariţiilor în presă a subiectului, Daria a fost scoasă ulterior din ora de română şi dusă în biroul directorului, unde a fost convocat un «Consiliu Profesoral», aceasta fiind pusă să dea explicaţii cu privire la publicarea tabelului”, se arată în comunicatul AEC.

Sursa citată menţionează că mai mulţi profesori au încercat să o intimideze pe elevă în timpul şedinţei.

"În cadrul şedinţei au participat mai mulţi profesori, aceştia încercând să o intimideze. La finalul şedinţei, aceasta a fost forţată să promită că va stopa demersurile începute şi că nu va continua cu alte declaraţii, fiindu-i spus că va fi chemată mâine cu părinţii la şcoală pentru a «semna o declaraţie» în acest sens. Condamnăm aceste încercări josnice de intimidare aduse la adresa Dariei şi precizăm faptul că orice document semnat în sensul reducerii ei la tăcere nu are nicio valoare juridică, neexistând vreo bază legală pentru semnarea vreunei astfel de declaraţii. Asociaţia Elevilor din Constanţa este solidară cu colega noastră, Daria, şi o asigurăm de tot sprijinul necesar! Solicităm directorului Liceului Teoretic Callatis din Mangalia să stopeze presiunile aduse la adresa elevilor reprezentanţi şi să nu mai încerce să ascundă gunoiul sub preş. AEC va depune plângere penală pentru şantaj fiecărui cadru didactic care încearcă să o reducă la tăcere pe Daria”, se mai arată în comunicatul AEC.

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită conducerii Liceului Callatis Mangalia să nu mai ceară elevilor bani pentru printarea şi xeroxarea lucrărilor scrise, precizând că nu există niciun temei legal pentru colectarea acestor sume. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) a afirmat că nicio unitate de învăţământ nu trebuie să aibă personal implicat în strângerea de fonduri de la elevi sau de la părinţi.

Sursă foto: mangaliatv.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233