dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Elevii cer Guvernului un plan privind organizarea noului an școlar

03 august 2020
Publicitate

Mai sunt câteva săptămâni până la începerea școlii, însă nu s-a luat nicio măsură concretă privind organizarea noului an școlar. Reprezentanții elevilor sunt nemulțumiți și au protestat în fața unui oficiu poştal din Constanța. În acest context, aceștia au trimis la București un colet cu revendicările lor.

Timpul trece, dar elevii spun că nu li s-a prezentat un plan clar și nici soluții concrete în ceea ce privește desfășurarea anului școlar 2020/2021. Pe lângă ceas, coletul care a fost expediat către Ministerul Educației conține o listă cu revendicările asociațiilor de elevi din Constanța.

Reprezentanții asociațiilor de elevi declară că trebuiesc luate rapid o serie de decizii. Aceștia mai spun că soluția reală pentru sistemul românesc de învățământ ar fi ca cei mai mulți elevi să meargă la școală, acolo unde este posibil. Pentru ei, scenariul optim pentru organizarea orelor de curs ar fi unul descentralizat, în care elevii din localitățile cu cazuri puține să meargă fizic la școală, iar unde sunt cazuri multe, să se opteze pentru predare online.

Însă pentru o școală online este nevoie de internet, dispozitive funcționale și profesori instruiți să predea în mediul virtual. Iar 32% dintre elevii români nu au acces la un laptop sau la o tabletă și nici vorbă de conexiune la internet. Deși Ministerul Educației și Cercetării a alocat suma de 150 de milioane lei pentru achiziționarea dispozitivelor electronice, nu toți copiii din mediile defavorizate au beneficiat de ele.

Elevii susțin că de la începutul pandemiei și până acest moment, sistemul educațional românesc a fost unul deficitar.

În județul Constanța, peste zece mii de elevi așteaptă vești de la Ministerul Educației pentru anul școlar 2020/2021.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233