dobroge.tv

Live

Reînceperea școlii pe 14 septembrie, pro și contra: Asociația Elevilor Constănțeni critică decizia autorităţilor, părinţii sunt îngrijorați

06 august 2020
Publicitate

14 septembrie - este data la care vor începe cursurile din sistemul de învățământ preuniversitar, după cum a anunțat președintele Klaus Iohannis. Sunt luate în calcul 3 scenarii, în funcție de evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus: toți copiii vor veni în clase, se va învăța prin rotație sau de acasă, online. Decizia autorităților este aspru criticată de Asociația Elevilor Constănțeni, iar unul dintre motive este aglomerația din sălile de clase. Și unii părinți sunt îngrijorați.

Roșu, galben și verde - acestea sunt cele trei scenarii luate în calcul pentru redeschiderea școlilor pe 14 septembrie. Punerea lor în practică va fi decisă de autoritățile locale, în funcție de infectările cu noul coronavirus. Iohannis a punctat, însă, că cei mai mulți dintre elevi vor studia în sălile de clasă.

Decizia autorităților este criticată, însă. Asociația Elevilor din Constanța, de exemplu, susține că școlile nu ar trebui închise în funcție de numărul de îmbolnăviri din localitatea respectivă, ci atunci când în unitatea de învățământ este confirmat cel puțin un caz de infectare cu virusul SARS-CoV2.

O altă problemă semnalată de reprezentanții elevilor este aglomerațioa din sălile de clasă.

O altă cerinţă a elevilor este achiziționarea de dispozitive conectate la internet. De echipamente vor avea nevoie copiii care vor fi nevoiți să învețe de acasă. Pe de altă parte, miercuri, municipalitatea constănțeană a anunțat că susține reînceperea cursurilor în oraș de la 1 octombrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233