Maria și Miruna, printre elevii care își doresc să urmeze o carieră juridică. Proiectul „Fii avocat în școala ta” le vine în ajutor
Ce înseamnă un proces, cum se desfășoară unul potrivit legislației din România, dar și care sunt faptele ce pot atrage o condamnare penală – sunt câteva dintre lucrurile pe care le vor învăța elevii. Orele de educație juridică au ajuns la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Astfel de cursuri se desfășoară în mai multe unități de învățământ din municipiu.
Maria și Miruna sunt eleve în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Cele două își doresc să urmeze o carieră juridică. Deși mai au timp să se gândească la drumul pe care îl vor alege în viață, sunt foarte hotărâte să intre la Facultatea de Drept.
„Asta îmi doresc de când sunt mică și cred că mă reprezintă și nu mă văd făcând altceva. Ăsta e visul meu. Am modele în familie și am început și pregătirile pentru admiterea la București”, a declarat Maria Dragomir, elevă Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.
„Mereu am o avut o pasiune și un simț al justiției și mi se pare o facultate care m-ar ajuta pe viitor și poate chiar dacă nu continui în domeniu, mi se pare că mi-ar oferi mai multe posibilități”, a declarat Miruna Bărescu, elevă Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.
Pentru ele, dar și pentru mulți alți elevi interesați, a fost creat proiectul „Fii avocat în școala ta”, demarat de Inspectoratul Școlar Județean și Baroul Constanța. Acesta este împărțit în cinci module și își propune să-i învețe pe elevi care sunt drepturile pe care le au și cum trebuie le apere pe acestea, dar și cum se face aplicarea legii în România.
„Prin acest proiect noi, ca specialiști, ne-am propus să venim în completarea și în ajutorul domnilor profesori și domnilor dirigenți totodată, cu privire la drepturile și la libertățile, dar și la obligațiile pe care aceștia le au ca și cetățeni ai acestei țări, dar și ca cetățeni europeni”, a declarat Mădălina Bucureşteanu, avocat în Baroul Constanţa.
„Orice proiect care vizează dezvoltarea elevilor este binevenit. Acesta cu atât mai mult că se simte nevoia unei popularizări a informației din domeniul juridic”, a declarat prof. Luminița Belcin, profesor limba și literatura română Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanţa.
De aceste ore de educație juridică vor beneficia peste 3.500 de elevi. Peste 30 de avocați vor vizita în perioada următoare 11 școli, licee și colegii din Constanța.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

