dobroge.tv

Live

Oportunități pentru elevii constănțeni. Zeci de unități de învățământ își prezintă ofertele educaționale: „Vorbim aici de opțiunea fiecăruia pentru viață”

17 mai 2022
Publicitate

Adolescenţii de clasa a VIII-a mai au puţin şi intră în febra primului examen important din viaţă. În funcție de notele obținute la evaluarea națională, aceștia îşi vor continua drumul la liceu sau la şcoala profesională. Iar pentru ca alegerea să fie și mai simplă, la Constanța are loc în aceste zile un târg cu oferte educaţionale.

A fost forfotă mare marți dimineață la Sala Sporturilor din Constanța. Și asta nu pentru că ar fi avut loc vreo competiție sportivă, ci pentru că acolo a fost organizată una dintre cele șapte locații ale târgului de oferte educaționale din această primăvară. Evenimentul are loc pentru prima data într-un cadru deschis, după ce în ultimii doi ani s-a ținut numai online din cauza pandemiei de coronavirus.

La târgul de oferte educaționale, elevii de clasa a VIII-a au șansa să viziteze standurile, să pună întrebări și să interacționeze cu elevii de la unitățile de învățământ. Aceștia își pot alege drumul pe care vor să-l urmeze mai departe.

Însoțiți de părinți sau colegi, viitorii absolvenți de gimnaziu au trecut pe la standurile fiecărei unități de învățământ prezente la târg. Unii știu exact unde vor vrea să învețe la anul, în timp ce alții vor să-și cântărească toate opțiunile.

Noi, în mare, mergem la Liceul Sportiv, dar să avem și alte opțiuni pentru alte licee că trebuie să scrie și alte opțiuni. Acum am luat broșuri și vedem. Ne orientăm după medii, după mai multe calități”, spune o mămică.

Sportiv, Călinescu ori rămân unde sunt, la Gheorghe Duca”, spune un elev.

La eveniment participă cu stand de prezentare 70 de unități de învățământ preuniversitar din județul Constanța, dintre care 16 licee teoretice și 54 de licee din învățământul profesional și tehnic.

Ca specializări avem așa: trei clase de mate-info, dintre care una este cu bilingv engleză și germană, trei clase de științele naturii, dintre care două anul viitor vor fi cu bilingv franceză și germană și una de științe sociale”, a declarat Iulia, elevă Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

În primul rând, avem un profil nou. Se numeşte „Tehnician în multimedia”, asta este calificarea pe care o pot dobândi ei”, a declarat Andrei Erbec, elev Liceul Tehnologic „Tomis”.

Și cei mai mari dintre elevi au ce vedea la târg. Pentru tinerii absolvenți de clasa a XII-a sau a XIII-a școlile postliceale și-au prezentat și ele oferta educațională.

Îi așteptăm pe cei dornici să vină la noi în școală după ce termină liceul și iau Bac-ul, bineînțeles, să-și dezvolte o carieră în domeniul Armatei. Noi le asigurăm un loc de muncă sigur”, a declarat elev fruntaș Brândușoiu, elev Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Există un apetit față de această profesie, mai ales acum după toată problema cu Covid-ul, să știți că mulți au fost atrași de meseria de asistent medical”, a declarat Beatrice Todosiciu, director școală postliceală sanitară.

Aici ofertele sunt diversificate. Vorbim aici de opțiunea fiecăruia pentru viață, de oferta educațională, atât în mediul practic și vorbim de școlile profesionale, cât și școlile care continuă un anumit ciclu de pregătire, școlile postliceale”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța

Târgul educațional poate fi vizitat şi miercuri, în intervalul 10.00-18.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233