dobroge.tv

Live

Teodora și Rareș, doi dintre elevii constănțeni care au obținut media maximă la examenul de Bacalaureat: „Voiam și ținteam spre 10 de la început”

27 iunie 2022
Publicitate

S-au terminat emoțiile pentru absolvenții de liceu. Tinerii au aflat astăzi rezultatele la examenul de Bacalaureat. În județul Constanța, trei elevi au reușit să obțină nota zece, doi dintre ei sunt din municipiu și unul din orașul Hârșova. Sunt și destui copii care, nemulțumiți de rezultate, au depus contestații. Pe cei mai mulți i-a dezavantajat nota de la limba și literatura română.

10 curat – este rezultatul pe care și l-ar dori orice absolvent de liceu atunci când vine vorba despre examenul de Bacalaureat, dar pe care doar doi dintre elevii constănțeni au reușit să-l obțină. Teodora Costea este unul dintre ei. Fata a fost eleva Liceului Teoretic Internațional, este olimpică la matematică și scrie poezii. Acum se mândrește cu performanța de la Bac.

Eu nu pot să zic că mă așteptam, dar speram la 10 la Bacalaureat pentru că m-am pregătit. Începând cu clasa a IX-a, am lucrat constant, tocmai pentru că știam că la finalul liceului aveam un examen important și da, voiam și ținteam spre 10 de la început”, spune Teodora Costea, absolventă Liceul Teoretic Internațional.

Teodora a dovedit că se poate și fără măcar vreo oră de meditație, ci doar cu ajutorul profesorilor de la clasă și mult studiu individual. Este și motivul pentru care subiectele au fost, pentru ea, ușor de abordat.

Mi s-au părut acceptabile, un nivel mediu, poate spre ușor în anumite zone. Am lucrat, pe lângă ce se dădea la școală, ce studiam la școală împreună cu profesorii, am lucrat și acasă, am rezolvat testele de antrenament publicate de minister”, a mai declarat Teodora Costea, absolventă Liceul Teoretic Internațional.

Și colegul ei, Rareș, se bucură de media maximă la Bacalaureat.

Sincer, nu mă așteptam. Eram pregătit să fac contestație. Mă gândeam că am greșit undeva dintr-o scăpare. Așa că sunt foarte surprins, în mod plăcut. Sunt foarte fericit, în primul rând că am terminat totul și bineînțeles, nota aceasta vine și cu privilegiul de la merge la Neversea și la Untold gratuit, pe merit, ceea ce mă bucură foarte tare”, a declarat Rareș Biteș, absolvent Liceul Teoretic Internațional.

După afișarea rezultatelor, candidații nemulțumiți au depus contestații.

9,25. Nu mă așteptam așa la română. Foarte mulți au zis că vor să facă contestații, acum vom afla. Nu sunt 100% convinsă că fac contestație”, spune o elevă.

Suntem bine, am aflat acum notele și am venit să depunem contestație. La română consider că meritam mai mult știu foarte multe persoane care sunt nemulțumite de nota la română”, spune un elev.

Elevă: Depun și eu contestație la fizică.

Reporter: De ce?

Elevă: Am luat 9,80 și voiam 10, asta e. În rest, am 10 și 10 și atunci încercăm perfecțiunea, am făcut tocmai ca în barem, nu înțeleg de ce mi-a scăzut. Vedem.

Pe de altă parte, absolvenții de liceu care au fost mai puțini norocoși sesiunea aceasta și nu au promovat examenul, se pot gândi la un job pe timpul verii. Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța, 400 de tineri sunt luați deja în evidență.

„Noi încercăm prin serviciile oferite gratuit de consiliere, mediere și formare profesională să le schimbăm acest statut de persoană aflată în căutarea unui loc de muncă sau de șomer indemnizat”, a declarat Adelina Vlad, director adjunct AJOFM Constanța.

Rezultatele finale, cele după soluționarea contestațiilor, se vor afișa pe 1 iulie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233