dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. 'Am crezut şi voi crede mereu în tine'. Ionuţ ne arată ce înseamnă ambiţia - a luat 10 la bac deşi nu a învăţat la un liceu de renume. Cea mai mare mulţumire au fost lacrimile mamei

CONSTANŢA. 'Am crezut şi voi crede mereu în tine'. Ionuţ ne arată ce înseamnă ambiţia - a luat 10 la bac deşi nu a învăţat la un liceu de renume. Cea mai mare mulţumire au fost lacrimile mamei
29 iunie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Constanţa a avut anul acesta trei medii de 10 la examenul de bacalaureat. Doi tineri sunt de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, în timp ce cea de-a treia medie de 10 a fost şi o surpriză plăcută, fiind obţinută de un absolvent al Liceului „Ioan Cotovu“, din Hârşova. Ionuţ Mihai a dovedit că se poate face performanţă în orice şcoală atâta timp cât îţi doreşti şi lupţi pentru acest lucru.

Povestea lui Ionuţ Mihai este cea a unui tânăr luptător. După terminarea gimnaziului, Ionuţ putea să intre la orice liceu de renume din Constanţa, dar lipsa banilor l-a determinat să facă o alegere.

„Ar fi însemnat ca la Constanţa să plătesc chirie şi am decis că pot folosi banii în alt fel, pentru meditaţii la matematică, singura disciplină la care sunt probleme în liceul meu“,a spus tânărul, pentru adevarul.ro.

Ionuţ a rămas în localitatea Ciobanu, iar cei cei cinci kilometri din satul său până la liceul din Hârşova îi făcea zilnic cu taxiul şi strângea bani ca, împreună cu alţi colegi, să poată plăti cursa.

„Aceasta este soarta tuturor copiilor din Ciobanu care învaţă la oraş. În fiecare an suntem cam 30 de elevi şi ne cuplăm câte patru şi plătim taxiul. Există un microbuz, dar care pleacă la ora 9.00, ori programul nostru începe la ora 8.00“, spune Ionuţ, pentru adevarul.ro.

Cea mai mare mulţumire pentru efortul său au fost lacrimile de pe faţa mamei. Căci nici mamei nu i-a fost uşor, Ionuţ provenind dintr-o familie monoparentală, dar i-a fost mereu alături şi l-a sprijinit necondiţionat. “Felicitari! Mult succes dragul meu , am crezut si voi crede mereu in tine, esti un copil valoros si ambitios, cei care au crezut in tine respect, dovedeste in continuare, iar munca ta va fi rasplatita! SUCCES , să-ți urmezi cursul vietii!!, a scris mama tânărului, pe Facebook.

Ionuţ recunoaşte că a muncit enorm de-a lungul liceului pentru a se bucura de acest rezultat: “Subiectele au fost prea uşoare. Mă aşteptam la nota 10. Am muncit pentru asta de-a lungul liceului şi nu a fost o surpriză. Singura variabilă era concentrarea: dacă pot sau să dau totul. La matematică am terminat totul în 40 de minute, dar la un moment dat mi s-a găurit foaia şi am stat să transcriu lucrarea“.

Tot parcursul şcolar al lui Ionuţ a fost sub semnul succesului. Este este olimpic la Biologie şi la Limba şi literatura română. De alfel, din toamnă, Ionuţ va urma cursurile Facultăţii de Medicină „Carol Davila“ din Capitală, la care are loc asigurat, fiind olimpic la biologie.

Ionuţ a adresat şi un mesaj pentru cei care se regăsesc în povestea lui: „Să vizeze. Dacă îţi doreşti lucruri mari, poate nu le vei obţine, dar tot vei ajunge departe“.

Sursă foto: adevarul.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233