dobroge.tv

Live

Un elev notat cu 2,80 la Bacalaureat a aflat că, de fapt, lucrarea lui era de 9,80. ''Este o eroare dramatică pentru acel elev...''

01 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a prezentat rezultatele finale la Bacalaureat, în sesiunea din luna iulie. El a arătat că rata de promovare este de 75,2%, cu 1,9% mai mult decât rezultatele dinainte de contestaţii. De asemenea, 30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor, şi 15.986 de note care au fost micşorate.

Ministrul Educaţiei a dat exemplul unui elev care a făcut o lucrare de 9,80 la Bacalaureat şi a fost notat inițial cu 2,80. Ministrul a precizat că nota a fost modificată în urma contestației, fiind vorba de o greșeală materială. Acesta recunoaște, însă, că eroarea este una „dramatică” pentru elev.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că din cele 120 de note schimbate cu mai mult de 2 puncte, în urma contestațiilor, 114 care au crescut, iar 6 note au scăzut cu diferență mai mare de 2 puncte.

„Din cele 120 avem 109 lucrări cu diferențe între 2 și 3 puncte. Avem 7 lucrări cu diferențe între 3 și 4 puncte și avem câte două lucrări cu diferențe între 4 și 5 puncte, respectiv între 4 lucrări între 5 și 6 puncte. Ultimele 4 lucrări menționate, între 4 și 5 și 5 și 6 sunt erori materiale”, a spus ministrul.

Cîmpeanu a dat exemplul unui elev în cazul căruia a fost transcris din 9,80 nota 2,80.

„Este o eroare dramatică pentru acel elev care știe că a făcut de 9,80 și s-a văzut pe liste cu 2,80. Aceste erori pot fi eliminate doar prin procesul de digitalizare a evaluării”, a menționat Cîmpeanu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233