dobroge.tv

Live

Emoții pentru profesorii constănțeni: astăzi au susținut examenul de definitivare în învățământ

20 iulie 2022
Publicitate

Dascălii constănțeni au trecut astăzi prin mari emoții. Peste 200 de cadre didactice au susținut examenul de definitivare în învățământ. Ca să promoveze, profesorii trebuie să obțină minimum opt. Cei mai mulți dintre candidați au ieșit cu zâmbetul pe buze, au spus că s-au descurcat și speră la rezultate bune. Primele note vor fi afișate pe 27 iulie.

Examenul național de definitivare în învățământ s-a ținut la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” din Constanța. Candidații au avut la dispoziție patru ore pentru a rezolva subiectele în funcție de materia aleasă. Puțin peste ora 11, a ieșit și Cristian. Tânărul este profesor de educație fizică de doi ani.

Deloc emoționant. Eu am reușit să mă pregătesc, nu știu de ceilalți. Accesibile. Față de alți ani, foarte accesibile”, spune Cristian.

Unii au răspuns cu lejeritate la întrebări, alți în schimb recunosc că examenul le-a dat bătăi de cap și că nu au reușit să abordeze toate subiectele.

A fost ok, trebuia să ne pregătim mai mult”, spune o profesoară.

La examen s-au prezentat și candidați străini.

Sunt din Turcia, am venit acum trei ani în România. Sunt profesor de limba engleză”, spune un profesor.

Peste 200 de candidați au susținut proba scrisă.

Și anul acesta, disciplinele de examen cu cei mai mulți candidați înscriși sunt: învățământul preșcolar în limba română, unde s-au înscris 67 de candidați și 31 pentru învățământul primar, transmite Ina Popescu, reporter Dobrogea TV.

Cele mai multe dintre cadrele didactice prezente miercuri la examen au fost educatoare și învățătoare. Le place să lucreze cu copiii și susțin că satisfacțiile pe care le au la fiecare sfârșit de an nu se pot compara cu nimic.

Este cea mai frumoasă, drăguță meserie pentru că lucrezi cu omul în devenire și atunci tu cumva ești responsabil de formarea lui și bineînțeles că ai parte de solicitări de tot felul, dar este cea mai frumoasă meserie”, spune o profesoară.

Primele rezultate vor fi afișate pe 27 iulie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233