dobroge.tv

Live

Unii părinți constănțeni nu sunt de acord cu propunerea Ministerului de a permite Colegiilor Naționale să-și organizeze admiterea

02 august 2022
Publicitate

Părinții vor ca admiterea la liceu să se facă doar în baza rezultatelor obținute de elevi la Evaluarea Națională. Aceștia nu sunt de acord cu propunerea Ministerului de a permite Colegiilor Naționale să-și organizeze admiterea. Cel puțin asta arată datele unu studiu făcut de Federația Națională a Părinților. În spațiul public a fost lansat un chestionar cu șapte întrebări care a fost completat de peste 61 de mii de părinți din mai multe orașe, inclusive Constanța. În urma rezultatelor finale, membrii federației solicită găsirea unor soluții pentru ca elevii capabili de excelență să aibă acces la clasele de performanță care vor putea fi organizate în colegii.

Nu sunt de acord cu segregarea aceasta cu examenele separat la Colegiile Naționale care vor să-și atragă 90% din elevi printr-o testare separată. Ei ar vrea organizat local, Ministerul promite că nu va lăsa chiar la latitudinea fiecărui Colegiu. Acum să vedem ce va fi.

Noi am cerut, dacă se insistă pe ideea aceasta, măcar să fie procentul sub 50% pentru că este o mare discriminare a elevilor să nu poată aplica pe urmă la Evaluarea Națională decât pentru 10% din locurile la aceste Colegii care sunt căutate, trebuie să recunoaștem.

Pe lângă aceasta, salutăm scoaterea notei de la V-VIII care într-adevăr nu mai era relevantă și mai mult crea probleme și, la examenul propriu zis, susținem proba de Limba Română, care se încearcă să se minimalizeze să se bage într-un amalgam de materii așa.

Avem o întâlnire fixată cu Ministerul pe 10 august, unde ne vom susține părerile”, a declarat Dănuț Cernat, vicepreședinte Federația Națională a Părinților.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233