dobroge.tv

Live

Forfotă în toate unitățile de învățământ constănțene: copiii s-au reîntors în bănci. Lacrimi de emoţie sau de bucurie pentru micuţii din clasele pregătitoare

05 septembrie 2022
Publicitate

A sunat din nou clopețelul astăzi pentru sute de mii de elevi. Sub soarele blând al unui început de toamnă ce nu s-a lăsat așteptat, copiii au trăit iar emoțiile unui nou an școlar. În toate unitățile de învățământ constănțene care și-au deschis astăzi porțile a fost forfotă. Prima zi a fost marcată prin festivități, iar fiecare de la mic la mare s-a bucurat de revederea cu cadrele didactice, dar și cu colegii. Cei mai emoționați au fost, însă, elevii care au pășit pentru prima dată în interiorul școlii. Pentru ei a început un nou capitol în viața lor.

Cu uniforma aranjată, cu flori în mână și multe emoții. Așa au pășit elevii claselor pregătitoare în curtea Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța. De astăzi, aceștia au început un nou capitol. Le-a fost greu să se departă de părinți însă, au intrat cu încredere că noua lor clasă care le va fi ca o a doua casă pentru nouă ani de zile.

Copiii din clasa 0 au fost foarte entuziasmați mai ales atunci când s-au așezat pentru prima dată în bănci. Clasele sunt moderne, iar oriunde te uiți cu ochii vezi pe pereți imagini colorate, care, de ce nu, îi va ajuta și în procesul de învățare. Învățătoarele lor le-au explicat acestora ce vor face în acest an școlar. Cei mici s-au așezat frumos în bănci, au ascultat-o pe doamna ba chiar i-au pus și întrebări. Din spate, părinții emoționați și ei, i-au încurajat, le-au făcut poze și speră ca noul an școlar să fie unul bun pentru copiii lor.

În clasă, cei mici au găsit și o mascotă. Este vorba de un pitic, iar învățătoarea le-a spus elevilor și o poveste despre cine este el. Cei mici au primit și ecusoane.

Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța este una dintre unitățile de învățământ din municipiu care a fost reabilitată, dotată cu echipamente de ultimă generație și modernizată. Terenul de sport, aleile de aces și spațiile dedicate activităților sportive au fost complet refăcute. Au fost asfaltate suprafețele exterioare, s-au montat băncuțe noi în curtea școlii iar porțile terenurilor de sport, panourile de baschet și celelalte elemente metalice au fost recondiționate.

„Mulțumesc părinților că au ales Școala 30 și sperăm că așteptările dumneavoastră să fie răsplătite pe noi cadrele didcatice și conducerea Școlii”, a spus prof. Florentina ȚIGMEANU, director Școala Nr. 30 ,,Gheorghe Țițeica” Constanța.

Peste 112.600 de elevi s-au întors luni în bănci.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233