dobroge.tv

Live

Noul an şcolar a început într-un mod inedit la Şcoala 39, din Constanţa. A fost lansată prima revistă a şcolii numită ''Aspirații'': ''Este un îndemn la lectură, la creaţie...''

05 septembrie 2022
Publicitate

Cu ocazia începerii noului an școlar, o unitate de învățământ din Constanța a lansat astăzi și prima Revistă a Școlii numită „Aspirații”. Profesorii de la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” din municipiu, mânați de dorința de a fi călăuze destoinice pentru învățăcei, le-au urat tuturor succes astăzi. „În foița de aur a destinului oricărui elev va rămâne mereu amprenta primei zile de școală”, au scris aceștia pe pagina lor de socializare.

Forfotă a fost și în curtea Şcolii Gimnaziale nr. 39 ,,Nicolae Tonitza” din Constanța. Peste 100 de copii au început luni clasa 0. Și emoţii nu au fost doar pentru ei. Mii de elevii însoțiți de părinți sau bunici au venit la festivitatea de deschidere a unui nou an școlar.

“Toţi avem acelaşi ţel, acela de a-i forma pe micii prichindei care astăzi au păşit pragul şcolii şi, desigur, şi pe cei care îşi continuă acest drum alături de noi”, a declarat Iuliana IONESCU, director Școala Gimnazială nr. 39 ,,Nicolae Tonitza” Constanţa.

În cadrul ceremoniei a fost lansată și prima revistă a școlii numită „Aspirații”. Apariția acesteia reprezintă pentru unitatea de învățământ încununarea efortului de a face cunoscute activitățile școlii la nivel județean și național.

“Revista şcolii este un exemplu despre modul în care vă desfăşuraţi activitatea, despre modul profesionist aşa cum ştiţi voi să lucraţi. În paginile ei, elevii şi profesorii şcolii noastre au aşternut visuri, bucurii şi speranţe pentru a le împărtăşi cititorilor”, a precizat Iuliana IONESCU, director Școala Gimnazială nr. 39 ,,Nicolae Tonitza” Constanţa.

Revista a fost scrisă de către profesori, dar și de unii elevi sub îndrumarea cadrelor didactice.

“Revista este un îndemn la lectură, este un îndemn la creaţie, este un îndemn la a înţelege că de fapt copiii noştri sunt cei mai frumoşi, cei mai deştepţi şi cei mai bine îndrumaţi”, a spus Alina Maria VÂLCU, redactor șef Revista „Aspirații”.

O parte dintre lucrări sunt realizate și împreună cu părinții lor. Paula este una dintre elevele care a scris la revistă. Profund emoționată acesteia i-au dat lacrimile atunci când a povestit despre aportul pe care l-a avut ea în redactarea materialului final. Și elevii clasei a VIII-a și-au prezentat luni lucrările din revistă.

Revista este compusă din desene, nuvele, povestiri și chiar poezii. Ema este elevă în clasa a VIII-a și a scris una dintre ele. De mică a fost pasionată de legendele Greciei. De asemenea, multiculturalitatea din Dobrogea a inspirit-o pe aceasta să scrie versurile poeziei „Măiestia diversității”.

“Prin faptul că locuiesc în Constanţa, sunt constănţeancă, avem parte de o multitudine de culturi şi am avut parte să experimentez majoritatea dintre ele, să iau câte puţin din fiecare, să văd ce-mi place, dar nu am uitat niciodată măiestria culturii româneşti”, a spus Ema CHIREA, elevă clasa a VIII-a Școala Gimnazială nr. 39 ,,Nicolae Tonitza” Constanţa.

Şcoala Gimnazială nr. 39 ,,Nicolae Tonitza” din Constanţa este una dintre cele mai bune unități de învățământ din municipiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233