dobroge.tv

Live

A sunat astăzi clopoțelul, după şase luni de pandemie: prima zi de şcoală fără flori, fără festivități și fără părinți

14 septembrie 2020
Publicitate

Anul școlar a început diferit pentru elevi, părinți și profesori. Clopoțelul a sunat fără festivități, flori sau îmbrățișări. Prima zi de școală a fost dificilă și pentru florari. Din lipsă de clienți, aceștia spun că înregistrează pierderi uriașe.

Dorina are de mulți ani o tarabă cu flori în una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș.Prima zi de școală ar fi însemnat vânzări uriașe pentru ea. Anul acesta este foarte supărată că nu are cumpărători. Ea spune că nu i se pare normal ca anul școlar să înceapă fără flori pentru dascăli.

“E o pierdere. Pentru noi este o pierdere. Anul acesta chiar nu mă așteptam să nu ia copiii flori la școală. Până la urmă e un gest frumos, o floare. Virusul putem să-l luăm oricum, nu? Dacă tot se plimbă printre noi. Și cu buchet și fără buchet”, a spus Dorina.

Florarii se plâng de încasările mici din acest an. Ei spun că sunt nevoiți să arunce o mare parte din marfă din cauza cererii foarte scăzute.

Și părinților li s-a părut neobișnuit să nu-și trimită copiii cu flori pentru dascăli la început de an școlar, însă s-au conformat acestei situații atipice.

Neobișnuit a fost și pentru elevi. Fără festivitatea de început, anul școlar nu a debutat cu aceleași emoții. Cei mici erau întâmpinați cu un pod de flori, iar cei mari așteptau cu nerăbdare să-și revadă colegii în curtea școlii.

“Păi, a fost destul de ciudat pentru că m-am obișnuit să mă îmbrățișez cu colegii și să ne ținem de mână și n-am mai putut să fac acest lucru. Am intrat direct în clasă, ne-a pus doamna un filmuleț cu măsurile și apoi a trebuit să ne dezinfectăm pe mâini și să ieșim unul câte unul și nu aveam voie să ne apropiem mai mult de un metru unul de altul”, a spus o fetiţă.

Ministerul Educaţiei a interzis anul acesta, în contextul pandemiei, festivităţile de la deschiderea anului şcolar, iar elevii nu au avut voie să mai ofere flori cadrelor didactice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233