dobroge.tv

Live

Primul modul, aproape de final. Elevii constănțeni au păreri împărțite referitor la noua structură a anului școlar: „Era mai bine cu semestre, eram acomodați”

14 octombrie 2022
Publicitate

Anul școlar 2022-2023 a adus noi schimbări atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Acum acesta este structurat în cinci module în loc de două semestre cum era până acum, iar finalul primului modul este aproape. În mai puțin de două săptămâni copiii se vor bucura de prima vacanță. Unele cadre didactice sunt de părere că noua structură este benefică pentru tineri, alții sunt sceptici și spun că prea multe pauze în procesul educațional de învățare ar reprezenta un dezavantaj.

În anul școlar 2022-2023 elevii s-au întors la școală, însă cu reguli noi și schimbări importante în educație. Acum, anul școlar nu mai este structurat pe semestre, ci este împărțit în cinci module. Această schimbare, este benefică, susțin unii elevi.

E o schimbare bună, avem nevoie de vacanță. De cele mai multe ori avem un program suprasolicitat, mai ales că suntem a XI-a și ne pregătim la toate materiile și vacanțele sunt benefice pentru noi”, spune o elevă.

Este destul de bine. Este un stres mai mic, ne trebuie doar o notă pe modul și ne descurcăm mult mai bine în general”, spune un elev.

E puțin mai comod. Profesorii nu mai sunt stresați să pună note la grămadă, îți dau o temă pe modul, se pune o notă și pot preda mai mult după”, spune un alt elev.

Sunt mai multe vacanțe și asta e ok că avem timp să ne recreăm mai mult”, spune o elevă.

Modulele vor alterna cu cinci vacanțe, tezele nu mai sunt obligatorii, iar media va fi una singură, încheiată la finalul anului. De cealaltă parte, există și elevi care consideră că vacanțele dese vor reprezenta o piedică în procesul educațional de învățare.

Ne dau foarte multe teste în ultimele săptămâni de modul și asta consider că e un lucru negativ și stresant și prea multe vacanțe nu știu, e și bine dar e și rău pentru că noi în vacanțe uităm ce am făcut la școală”, spune o elevă.

Oricum era mai bine cu semestre, eram acomodați, era ceva ce era de ani de zile”, spune o altă elevă.

Profesorii s-au adaptat și ei repede la noile schimbări, însă părerile sunt împărțite. Aceștia consideră că modulele sunt benefice, mai ales că tezele au fost scoase, dar se tem că pauzele repetate îi vor afecta în special pe elevii claselor terminale.

Am constatat că în privința cadrelor didactice s-a produs o rapidă ajustare și planificările și întreaga parcurgere a materiei este în concordanță cu secvențele de cursuri și de vacanță”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” Constanța.

Elevii se bucură că au mai multe vacanțe sau cel puțin așa au ei impresia. Înainte de vacanță o lasă mai moale cu învățatul că vine vacanța imediat după vacanță ,,stai că abia am venit din vacanță” și uite așa se pierd mai multe săptămâni. Chiar le-am recomandat la începutul anului colegilor să-și structureze materia ținând cont că dacă au o oră pe săptămână să nu se piardă din timp pentru materie din această cauză”, a declarat prof. Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

În mai puțin de două săptămâni modulul I se va încheia, iar elevii vor intra în vacanță. Mai mult, aceștia au dreptul de a contesta rezultatele evaluărilor la lucrările scrise de la clasă. Elevul, împreună cu părintele, trebuie doar să facă o solicitare verbală cadrului didactic în maximum cinci zile de la comunicarea notei, iar dacă argumentele profesorului nu sunt satisfăcătoare, aceștia pot cere recorectarea lucrării.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233