dobroge.tv

Live

Școala a început cu probleme la Constanța: un liceu teoretic și o școală generală au fost închise

17 septembrie 2020
Publicitate

Un liceu teoretic, o școală generală au început cu stângul anul școlar. Mai mulți profesori din oraș au fost confirmați cu Covid-19, iar instituțiile în cauză vor trece la scenariul roșu pentru următoarele două săptămâni.

Liceul Teoretic Ovidius își va muta toate orele online timp de 14 zile. Instituția a trecut în scenariul roșu după ce patru angajați au fost confirmați cu Covid-19.

"În cursul zilei de ieri, în ședința CSJU, s-a hotărât ca la Liceul Teoretic Ovidius cursurile să se desfășoare online…astfel încât, elevii din această unitate de învățământ să nu fie puși în pericol în niciun moment", a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Dacă la liceu și la școală, elevii nu au fost puși în pericol, la o grădiniță privată din oraș, cei mici au luat contact direct cu cadrul infectat.

"Mai avem de ieri votată tot în CSJU o situație de la grădinița Colibri, unde grupa mare a intrat tot așa pe scenariul trei, pentru că doamna educatoare a fost confirmată cu Covid, iar dumnealor fiind grădiniță particulară, au avut cursuri și săptămâna trecută și a intrat în contact cu preșcolarii. Cursurile în rest, în această unitate de învățământ decurg conform scenariului 1, pe care l-au înaintat spre avizare și votare", a precizat Sorin Mihai.

Probleme sunt și în județ. În Eforie Sud, elevii au protestat din prima zi de școală. Un grup de elevi de la liceul Carmen Silva sunt nemulțumiți de noua organizare făcută de direcțiune. Transferurile au fost făcute fără acordul părinților, de aici și revolta acestora. Colectivele a două clase de a 5-a au fost amestecate.

"Au fost în audiență la mine câțiva dintre părinți. Am înțeles că dumnealor vor să-și transfere copiii de la acea unitate de învățământ pentru că s-au făcut în aceeași unitate de învățământ transferuri fără acordul părinților, ceea ce este grav", a mai spus inspectorul general.

Din cele 515 unităţi de învăţământ, mai mult de jumătate au început școala în scenariul galben. În 223 de unităţi elevii vor veni toţi la cursuri, iar opt şcoli vor rămâne închise.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233