dobroge.tv

Live

S-a încheiat prima vacanță: elevii constănțeni s-au întors astăzi în bănci

Publicitate

S-au întors în bănci după prima vacanță dintr-o serie de cinci. Elevii au început astăzi din nou școala. Profesorii s-au adaptat repede noilor schimbări, însă părerile lor sunt împărțite. Unii cred că aceste module sunt benefice și îi va ajute pe tineri, alții se tem că pauzele i-ar putea afecta pe cei din anii terminali. Aceștia din urmă consideră că vacanțele sunt bune și le oferă posibilitatea de a se odihni. Sunt însă și elevi care susțin că dau prea multe teste.

Doar o săptămână de vacanță. Atât au avut elevii. Luni aceștia au început un nou modul, modulul doi. Până la vacanța de Crăciun aceștia vor avea cursuri. Noua structură a anului școlar îi nemulțumește pe unii elevi. Mulți s-au săturat de schimbări și consideră că această variantă nu face altceva decât să le îngreuneze procesul de învățare.

„E mai complicat pentru că nu mai avem semestre și notele continuă, așa că din prima săptămână vom începe cu testele”, spune o elevă.

De cealaltă parte sunt elevii care văd aceste vacanțe extrem de benefice. Majoritatea dintre ei, în special cei din anii terminali, susțin că, de pildă, în această primă pauză, în loc să se odihnească sau să se relaxeze, au preferat să-și pună la punct materia pentru Bacalaureat.

„Consider că este mult mai bine structurarea aceasta pe module deoarece pe noi, care suntem în an terminali, ne ajută că avem vacanță după fiecare două luni aproximativ pentru că ne putem pregăti pentru examenul de Bacalaureat și eventual pentru admitere, fiecare la ce facultate dă”, spune o elevă.

„Chiar ne-a ajutat mult vacanța asta pentru că fiind a XII-a avem foarte mult de lucru și e mai bine cu module așa”, spune o altă elevă.

„Este un antrenament pentru noi la fel ca celelalte care vor urma și ne va antrena pentru ce urmează: pentru examene”, spune o altă elevă.

Au fost și tineri care în această săptămână fie au făcut meditații pentru aprofundarea materiei, fie s-au relaxat.

„Este aproape la fel, dar e mult mai bine că am avut o pauză, o vacanță și chiar ne-a ajutat să mai repetăm, pentru meditații”, spune o elevă.

„A fost bine meritată. Ne-am recreat puțin, am avut timp să învățăm pentru anul acesta”, spune o altă elevă.

„Aceste fragmentări le dau posibilități de a-și organiza și timpul liber altfel, să-și mai satisfacă niște curiozități, niște pasiuni și apoi e zicala românească: Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director CNMB Constanța.

Luni, toți elevii s-au întors în bănci.

„Să fie la fel de bun ca primul, știu că e mai lung, cred că este de șapte săptămâni acesta. Sper să ne descurcăm”, spune o elevă.

„Au răspuns cu dorința de a relua școala astăzi. Probabil că și soarele îi determină să fie zâmbitori. Nu am avut absenți, nici elevi, nici profesori”, a mai declarat prof. Vasile Nicoară, director CNMB Constanța.

Cursurile modulului 2 se vor încheia pe 22 decembrie când elevii vor intra în vacanța de iarnă. Aceștia vor relua orele pe 9 ianuarie. Anul școlar se va încheia pe 16 iunie. Sunt și câteva excepții. De pildă, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor încheia cursurile pe 2 iunie, iar cei de clasa VIII-a pe 9 iunie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233