dobroge.tv

Live

Câțiva lei în plus la alocație. De la 1 ianuarie 2023, copiii vor primi 12 lei în plus pe lună: ''Foarte puțini bani pentru inflația care este la ora actuală''

23 noiembrie 2022
Publicitate

Doar 12 lei. Atât vor primi copiii în plus la alocație de la 1 ianuarie. Cu această sumă, ce mici își vor putea cumpăra doar câteva produse care înlocuiesc o singură masă. Și nu vorbim despre mâncare caldă, la restaurant, ci de produse de patiserie. Unii părinți sunt de părere că majorarea este insignifiantă și că nu-i ajută cu nimic. De cealaltă parte, există constănțeni care se mulțumesc și cu puțin decât deloc.

În urma scumpirilor în lanț care au avut loc în ultima perioadă, Guvernul se pare că s-a gândit și la ce mici. De la 1 ianuarie 2023, copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, vor primi 12 lei în plus pe lună la alocație.

„De la 1 ianuarie 2023, alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflaţiei”, a scris președintele Camerei Deputaților din România, Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de socializare.

“Vor fi indexate de asemenea alocațiile pentru copii cu rata inflației, de asemenea cea de a treisprezecea indemnizație pentru persoanele cu handicap și desigur actualizarea veteranilor și a văduvelor veteranilor de război din 2018, ceea ce înseamnă aproximativ 30%”, a declarat Nicolae CIUCĂ, premierul României.

Însă, cu acești bani nu vor putea să cumpere prea multe. Fie aleg să ia, de exemplu, 8 covirgi la 1,5 lei ori o plăcintă și un suc sau câteva pixuri și un caiet. Dacă vorbim de mâncăruri gătite, cum ar fi un piept de pui sau o salată, copiii mai trebuie să scoată bani din buzunar. Astfel, chiar dacă sunt mai puțin sănătoase, alimentele de la patiserie rămân cea mai bună și ieftină variantă. Unii constănțeni sunt de părere că majorarea pe care o oferă statul este prea mult prea mică și că nu-și pot cumpăra mai nimic.

“Mare avere 12 lei. Oricum nu le ajunge nici 500 lei, dar asta este. Trăim în România”, “Foarte puțini bani pentru inflația care este la ora actuală. Un caiet de muzică, probabil”, sunt de părere unii părinţi.

Sunt însă și părinți care spun că era necesar ca alocațiile copiilor să crească și se mulțumesc și cu puțin.

“Se adaugă, decât deloc. Că e mult că e puțin, asta, după fiecare cum apreciază”, “E mai bine decât nimic”, sunt de părere alţii părinţi.

În prezent alocația copiilor între 2 și 18 ani este de 243 lei. De la 1 ianuarie, dacă majorarea va fi aplicată aceștia vor primi 255 lei, iar cei de până în 2 ani vor primi 630 lei de la 600 lei cât este acum.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233