dobroge.tv

Live

Noile condiții de acordare a burselor provoacă nemulțumiri în rândul elevilor constănţeni

24 noiembrie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Noile condiții de acordare a burselor provoacă nemulțumiri în rândul elevilor. Pe lângă faptul că media minimă a fost crescută la 9,50, ceea ce a dus la scăderea numărului de beneficiari, valoarea burselor a rămas neschimbată. În aceste condiții, atât elevii, cât și profesorii, sunt de părere că se puteau găsi soluții, astfel încât toată lumea să fie mulțumită.

“Anul trecut am avut 9,87. Sincer, pentru liceu nu știu dacă este un avantaj destul de mare, mai ales că este destul de greu să obții media peste 9.50. Mi s-ar fi părut normal să crească și valoarea bursei și să existe și o bursă intermediară pentru între 8,50 și 9,50 care să aibă o valoare mai mica”,

“Mi se pare normal să vrea să dea bursa celor care se străduie puțin mai mult, dar nu mi se pare normal să o taie celor care, să zicem, nu sunt la capaitatea necesară. Adică, ok , am înțeles, au mărit-o pe aceasta, puteau să mărească și suma, dar să nu o taie de tot pe cea de la 8.50, 9.50”

Elevii care încă primesc bursa spun că ar fi putut exista și unele soluții pentru acei elevi care au media generală peste 8.50. Asta în condițiile în care media pe care elevii trebuie să o obțină pentru a beneficia de bursa de merit a crescut de la 8.50 la 9.50 după ce fostul ministru al Educației a modificat plafonul. Acest lucru a dus la scăderea semnficativă a numărului de elevi care mai beneficiază în prezent de această bursă.

Întrebat de reporterul Dobrogea TV dacă a avut elevi care nu s-au mai încadrat la acea bursă de merit având în vedere că a crescut media, Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân, a răspuns: „Puțini, foarte puțini pentru că în general, ultima medie la majoritatea claselor este 9”.

Pe de altă parte, unele cadre didactice consideră oportună modificarea mediei de obținere a bursei.

“Eu cred așa, că dacă e bursă de merit, trebuie să fie un merit serios. Iar faptul că mereu a crescut nivelul notelor și că s-a dus foarte sus, cred că este corect acest barem, acest nivel de minim 9.50 pentru bursa de merit”, a spus Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân.

La Constanța, 11.223 de elevi primesc bursa de merit, și este primul județ, după București cu cel mai mare număr de astfel de burse. Chiar și așa, elevii au primit cu întârziere bursele.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233