dobroge.tv

Live

Fără căldură, la Colegiul Național ''Mircea cel Bătrân''. Elevii au îngheţat de frig în clase: ''Ne îmbrăcăm mai gros, ne punem un hanorac pe noi''

13 decembrie 2022
Publicitate

Elevii și profesorii de la o unitate de învățământ din Constanța tremură de frig în clase. Aceștia au făcut astăzi orele cu geaca și cu hanoracele pe ei. Se întâmplă la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Caloriferele au fost reci toată ziua. Cei mai supărați pe situație au fost însă părinții. Li se pare inuman să ții atâtea ore copiii fără căldură. În zonă au lucrări de modernizarea la sistemul centralizat de termoficare, lucrări care ar urma să fie finalizate în cursul zilei de astăzi.

Cu hanoracul sau geaca pe ei. Așa au stat luni la ore elevii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Când au venit la liceu, tinerii au observat că în clase este foarte frig. Caloriferele erau reci, iar când au întrebat profesorii ce se întâmplă, aceștia le-au spus că este o avarie.

„Da, nu e cum ar trebui să fie, dar rezistăm. Ne îmbrăcăm mai gros, ne punem un hanorac pe noi”, a spus un elev.

Așa că elevii au stat luni la ore îmbrăcați ca afară. De cealaltă parte, părinții sunt indignați. Nu li se pare normal ca în secolul XXI, copiii lor să tremure în clase. Ba mai mult, consideră că este inuman să învețe în astfel de condiții. Speră totuși ca de marţi situația să revină la normal.

Conducerea unității spune că oprirea căldurii a fost anunțată de către societatea de termoficare și nu le rămâne decât să aștepte ca aceștia să dea din nou drumul la căldură.

„Știm că este o avarie din păcate am aflat destul de târziu despre ea. Într-adevăr ne aduce frigul în clase. Căldura s-a oprit astăzi de dimineață”, a spus prof. Janetta BĂRĂITARU, director adjunct CNMB Constanța.

Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” din Constanța a rămas fără căldură și apă caldă din cauza unor lucrări de modernizare la rețeaua termică de transport.

„Pe durata executării acestor lucrări toți consumatorii arondați la punctele termice menționate nu vor beneficia de apă caldă de consum si încălzire. Oprirea furnizării energiei termice este solicitată de către executanții lucrărilor tehnologice de înlocuire a conductelor vechi. (...) Durata executării lucrărilor este estimată pentru o perioada de circa 18 ore”, au transmis reprezentanții societății de termoficare.

Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare și de transport a energiei termice din Municipiul Constanța-Etapa 1”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233