dobroge.tv

Live

O nouă serie de simulări pentru elevii de clasa VIII-a: astăzi au susținut proba la Limba și literatura română

19 ianuarie 2023
Publicitate

Emoții din nou pentru elevii de clasa a VIII-a. Aceștia au susținut astăzi simularea examenului de Evaluare Națională la limba și literatura română. Timp de două ore, copiii și-au verificat cunoștințele acumulate până în acest moment, iar pentru unii dintre ei subiectele au fost acceptabile. Mâine elevii vor da testare la matematică. Colegii lor de clasa a XII-a vor susține simularea Bacalaureatului după minivacanța de Ziua Unirii Principatelor Române.

„Este a doua simulare județeană organizată de Inspectoratul Școlar. Prima a fost în luna decembrie. Astăzi a fost proba de Limba și literatura română, noi avem 99 de elevi, avem trei clase de a VIII-a. Au lipsit trei elevi, fiind bolnavi, Restul elevilor au fost prezenți. Proba a fost în intervalul orar 09.00-11.00. Elevii au fost destul de optimiști la Limba română, acum să vedem mâine la Matematică ce vor face.

S-a desfășurat foarte bine. Noi avem o procedură la nivelul instituției, în contextul în care avem permisiunea Inspectoratului să anunțăm notele, urmează discutarea mai întâi a notelor și a lucrărilor cu elevii de către profesorii care sunt la clasă, la clasă, apoi organizăm ședințele cu părinții și elaborăm planul remedial pentru următoarea simulare, în așa fel încât să fie un anumit progres înregistrat de la o simulare la cealaltă. Chiar suntem curioși acum să vedem față de luna decembrie care vor fi notele.

Având în vedere că pentru media de admitere nu se mai ia în calcul media celor patru ani, deci practic presiunea cea mai mare este pe examenul de Evaluare Națională, simulările sunt binevenite pentru că reprezintă un exercițiu pentru ei. Părinții vor aceste simulări, elevii vor aceste simulări”, a declarat prof. dr. Anamaria Ciobotaru, director Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233