dobroge.tv

Live

Vacanța de Paște nu apare în structura noului an școlar. Vicepreședintele Asociației Naționale de Părinți: „La asemenea miniștri, nu ne mai miră nimic”

30 ianuarie 2023
Publicitate

Fără vacanță de Paște. Cel puțin asta reiese din structura noului an școlar. Documentul a fost lansat în dezbatere publică săptămâna trecută. Părinții sunt cei care au sesizat că elevii ar putea să nu mai aibă vacanță de Paște. Se pare că noul calendar nu cuprinde nici Paștele Ortodox și nici cel Catolic. Vacanța de primăvară din 2024 ar urma să aibă loc în perioada 13-21 aprilie, iar Paștele pică, unul pe 30 martie și unul pe 5 mai. Atât elevii, cât și părinții spun că acest lucru este „o aberație”.

La asemenea miniștrii, nu ne mai miră nimic. S-au grăbit să dea un proiect și după să-l cizeleze în funcție de reacția publicului. Noi sperăm că Vinerea Mare și prima, a doua zi fiind libere, să mai dea și celelalte trei zile și să fie o săptămână de Paște”, a declarat Dănuț Cernat, vicepreședinte Asociația Națională de Părinți.

Cu privire la vacanța de Paște, considerăm că nu are niciun sens să fie plasată între Paștele ortodocșilor și Paștele catolicilor. Nu e ok pentru modul în care învață elevii, nici pentru părinți pentru că ei au liber de Paște. Din punctul nostru de vedere vacanța de primăvara ar trebui să fie de la 1 mai până la finalul Paștelui, marți, miercuri și poate să luăm în considerare un weekend prelungit când este Paștele Catolicilor, tocmai pentru ca și elevii catolici să se bucure de sărbători. Din perspectiva asta trebuie să precizăm că distanța dintre Paștele catolic și ortodox e una ok, e o distanța ce cel puțin o lună între ele”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233