dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Directorii vor ca terenurile unităților de învățământ să fie administrate de Consiliul Local

09 februarie 2023
Redactia DTV
Publicitate

În urmă cu câțiva ani, terenurile unităților de învățământ erau în administrarea Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat, însă ulterior ele au fost cedate conducerilor școlilor. Ceea ce înseamnă că, dacă un copil se accidentează în curtea unității școlare în afara orelor de curs, directorii vor fi singurii responsabili. De aceea, cer ca acestea să fie administrate de Consiliului Local. Reprezentanții și inițiatorii proiectului susțin că vor lua în calcul această variantă.

“Ordonanța 57 privind Codul Administrativ la articolul 300, adică dacă ți-a fost ceva dat în administrare, păi răspunzi… Chiar acolo spune în contexul legii ca un bun proprietar. În municipiul Constanța toate terenurile sunt în administrația unităților de învățământ. Soluție? Consiliul Local ne poate retrage terenurile din administrare, dacă terenurile ne sunt retrase din administrare, atunci administratorul vine, repară, întreține și așa mai departe”, a declarat prof. Gabriela BUCOVALĂ, director Liceul Teoretic „Traian” din Constanța.

“Da, este o discuție ca terenurile, doar terenurile să fie luate de la dumneavoastră ca să puteți să vă administrați clădirile, pentru că, da. E o idee pe care trebuie să o luăm în considerare”, a declarat Florin COCARGEANU, viceprimar municipiul Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233