dobroge.tv

Live

Guvernul a aprobat proiectul privind Legea Educației: liceele ar putea organiza propriul concurs de admitere, pentru 60% din locuri

30 martie 2023
Publicitate

Liceele ar putea organiza propriul concurs de admitere, cu probe de profil, pentru 60% din locuri. Ministrul Educației, Ligia Deca a anunțat că proiectul Legii învățământului preuniversitar și cel al Legii învățământului universitar au fost adoptate de Guvern după ce s-au primit toate avizele și că acestea vor fi trimise Parlamentului pentru a fi adoptate în procedură de urgenţă. Mai mult, aceasta a mai spus că este o formulă care „îmbină nevoia de potrivire cu profilul, cu ceea ce îţi alegi să faci pentru următorii patru ani din liceu, cu nevoia de a asigura echitate în sistem”.

Această formulă pe care pachetul legislativ o include este o formulă la care am ajuns tocmai în urma feedback-ului primit de la actorii din educaţie, dacă vă aduceţi aminte, vara trecută, în dezbaterea publică, formula propusă a fost 90% din locurile scoase la concurs pentru profilurile unde exista concurenţă şi unde liceul îşi dorea, am ajuns la o formulă cu 60%. De ce? Tocmai în ideea în care dacă un copil are o zi proastă şi nu performează la examenul care i-ar aduce o potrivire mai bună cu profilul mai are şansa ca, pe baza notelor la Evaluarea Naţională, să aplice pentru profilul respectiv din acel liceu şi să mai aibă o şansă de a fi distribuit acolo. Este o formulă care, în opinia noastră, îmbină nevoia de potrivire cu profilul, cu ceea ce îți alegi să faci pentru următorii patru ani în liceu, cu nevoia de a asigura echitate în sistem”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233