dobroge.tv

Live

Numeroase locuri de muncă, disponibile în sistemul privat de educație. ''Profesorii și educatorii din sistemul public aleg să lucreze în mediul privat, atrași de salarii mai mari și condiții de lucru asemănătoare cu cele din Occident''

30 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Sistemul privat de educație a prins avânt în ultimii ani în România. Aici, salariile sunt dictate de cerere și ofertă, iar instituțiile private de învățământ au libere aproximativ 600 de posturi.

Pentru un profesor sau învățătoare de limba germană, în București, există o ofertă salarială cuprinsă între 1.000 și 1.400 euro net lunar. În plus, un profesor de limba engleză, cu o experiență de predare 1-3 ani, tot în București, poate câștiga și 1.300 euro net. În Corbeanca, aflată la circa 15 km de București, un învățător din ciclul primar și preșcolar, la o școală acreditată și având clase de maximum 12 elevi, poate accesa o ofertă salarială de 800 - 1.300 euro net/ lună.

  • Profesor sau învățătoare de limba germane – 1.000 – 1.400 euro net/lună
  • Profesor de limba engleză (experiență 1-3 ani) – 1.300 euro net/lună
  • Învățător din ciclul primar/preșcolar (clasă cu max. 12 elevi) - 800 - 1.300 euro net/ lună

Majoritatea anunțurilor vizează orașele mari ale țării, unde există o cerere crescută pentru școli și grădinițe private. Pe primul loc se află Bucureștiul, urmat de Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.

„Mediul privat a intuit foarte bine dorința românilor de a avea acces la o educație de calitate, iar acest sector s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Nu de puține ori, profesorii și educatorii din sistemul public aleg să lucreze în mediul privat, atrași de salarii mai mari și condiții de lucru asemănătoare cu cele din Occident”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager la una dintre cele mari platforme de recrutare din România.

Și nu este singurul domeniu către care se îndreaptă românii. Pentru vânzări, doar în luna mai, au fost 94.000 de aplicări, pentru management 82.000 iar pentru contabilitate 50.000. Aproape 64% dintre candidații au fost femei, iar puțin peste 35% au fost bărbați

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233