dobroge.tv

Live

Situaţie revoltătoare la Şcoala 30! Zeci de copii învață în containere transformate în săli de clasă, inspectorul Sorin Mihai: ''Această problemă inevitabil ne aduce aminte de episodul Crevedia...''

12 septembrie 2023
Publicitate

Se întâmplă în Constanța la școala numarul 30! Zeci de copii învață în containere transformate în săli de clasă. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean avertizează că aceste containere nu sunt sigure și oricând se poate întâmpla o tragedie. Motivele sunt multiple însă directorul școlii le ignoră în ciuda insistențelor scrise și verbale ale inspectorilor școlari de a renunța la aceste tentative periculoase de săli de clase. Astăzi, containerele erau pline de copii.

Autoritățile locale au avertizat în nenumărate rânduri conducerea școlii despre containerele, care nu sunt conforme și nu vor primi autorizație de funcționare. Ba mai mult, conducerea Inspectoratului Școlar Județean a solicitat directorului Şcolii nr. 30 să caute soluții pentru elevii care urmau să fie relocați, însă acesta nu a vrut să accepte. În ciuda avertismentelor, astăzi învațău patru clase, în două schimburi, în cele două containere.

„Dumneaei a ignorant pur și simplu avertismentele transmise de către inspectorat, în egală măsură cred că nu înțelege pericolul la care îi supune, noi vom vedea împreună cu celelalte instituții care sunt măsurile pe care le luăm. Această problemă inevitabil ne aduce aminte de episodul Crevedia și o spun că nu voi accepta, în paralel facem demersurile necesare. Voi solicita o ultimă explicație din partea doamnei director”, a declarat prof. Sorin MIHAI, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Rețeaua electrică este suprasolicitată, spun autoritățile. În orice moment, aceasta poate ceda, iar șcenariul devine sinistru.

Inițial, inspectorii au acceptat temporar soluția găsită pentru a mai câștiga niște săli de clasă, fiind o salvare provizorie, așa cum se știa pe atunci. Astăzi, însă, inspectorul școlar general spune că nu va accepta să pună în pericol viața zecilor de copii. Există nenumărate plângeri și reclamații din partea părinților. Mulți dintre aceștia ar fi semnat fără să știe cu adevărat ce se întâmplă cu containerele modulare și de ce nu sunt aprobate. Din comoditate, pentru a nu-i rupe din colectiv sau poate a fi mai aproape de locuință, spun ”Doamne ferește” și continuă să îi ducă la școală.

„Sunt de acord cu folosirea containerelor decât să plece din școală, în nicio formă nu ne dorim să plece din școală”

„Nu sunt binevenite, zic eu. Vine și perioada rece acum”

De la conducerea școlii, am aflat că doamna director intenționează să ceară avizul ENEL pentru branșarea separată a acestor containere, ceea ce arată că nu are vreun gând să renunțe la ele. Doamna director, însă, nu a vrut să răspundă întrebărilor noastre.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233