dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Noul an universitar bate la ușă, iar studenții sunt în căutarea unei chirii. ''Cea mai scumpă zonă este cea de la campus, undeva la 400 de euro un studio''

14 septembrie 2023
Publicitate

Mai este puțin până la deschiderea anului universitar, iar cei mai mulți dintre studenți își caută cazare, pe ultima sută de metri. Prețurile au crescut, iar proprietarii nu lasă nici un leu. Cei mai câștigați au rezervat apartamentele încă din mai, atunci când prețurile erau ceva mici. Agenții imobiliari spun că cele mai căutate zone sunt cele din proximitatea Universității „Ovidius“, cele din jurul restaurantelor și ale punctelor cheie din oraș.

Noul an universitar bate la ușă, iar studenții sunt în căutarea unui apartament sau a unei garsoniere. Însă, prețurile sunt cam mari, pentru bugetul lor, iar proprietarii nu prea vor să negocieze. Cu cât imobilul este mai aproape de Universitatea „Ovidius“, cu atât costul este mai mare. De pildă, apartamentul din imagini se află la două minute de universitate. Are două camere, mobilier luxos și vine dotat cu tot ce este nevoie. Pentru cei 58 de metri pătrați, proprietarii cer 600 de euro lunar.

Însă, prețurile scad sau cresc în funcție de posibilități, distanță și facilitățile oferite.

„Cea mai scumpă zonă este cea de la campus, undeva la 400 de euro un studio, până la 800 de euro, vorbim de câteva minute până la universitate, iar cea mai ok, vorbim de sudul Constanței, spre km 4-5, sunt studenți care doresc în zona respectivă, cheltuielile de transport nu sunt mari”, a spus Alexandra BUȘILĂ, agent imobiliar.

În mai puțin de două luni, o agenție imobiliară ne-a dezvăluit că a închiriat peste 200 de locații pentru studenți. Întrucât cererea este crescută, proprietarii sunt conștienți că nu vor rămâne cu apartamentele goale, permițându-și, astfel, luxul de a impune fel de fel de condiții: câți studenți stau în apartament, ce au voie și ce restricții se impun în locuință.

„Cele mai căutate zone rămân Faleză Nord, Tomis Nord, cererea e foarte mare pe segmentul 300 de euro, iar oferta lipsește cu desăvârșire”, a spus Marius COMAN, agent imobiliar.

Fortați de împrejurimi, tinerii lasă deoparte mofturile și optează pentru imobile cu condiții decente, la preț atractiv. Pentru majoritatea studenților, bugetul este restrâns. Facultatea implică și costuri suplimentare, taxe, dar și buget pus deoparte, ce trebuie alocat facturilor. Pe lângă aceste cheltuieli, este nevoie și de bani în buzunar, spun studenții.

Sunt însă și studenți care, din lipsă de posibilități, preferăsă închirieze un apartament împreună cu mai mulți colegi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233