CONSTANŢA. Noul an universitar bate la ușă, iar studenții sunt în căutarea unei chirii. ''Cea mai scumpă zonă este cea de la campus, undeva la 400 de euro un studio''
Mai este puțin până la deschiderea anului universitar, iar cei mai mulți dintre studenți își caută cazare, pe ultima sută de metri. Prețurile au crescut, iar proprietarii nu lasă nici un leu. Cei mai câștigați au rezervat apartamentele încă din mai, atunci când prețurile erau ceva mici. Agenții imobiliari spun că cele mai căutate zone sunt cele din proximitatea Universității „Ovidius“, cele din jurul restaurantelor și ale punctelor cheie din oraș.
Noul an universitar bate la ușă, iar studenții sunt în căutarea unui apartament sau a unei garsoniere. Însă, prețurile sunt cam mari, pentru bugetul lor, iar proprietarii nu prea vor să negocieze. Cu cât imobilul este mai aproape de Universitatea „Ovidius“, cu atât costul este mai mare. De pildă, apartamentul din imagini se află la două minute de universitate. Are două camere, mobilier luxos și vine dotat cu tot ce este nevoie. Pentru cei 58 de metri pătrați, proprietarii cer 600 de euro lunar.
Însă, prețurile scad sau cresc în funcție de posibilități, distanță și facilitățile oferite.
„Cea mai scumpă zonă este cea de la campus, undeva la 400 de euro un studio, până la 800 de euro, vorbim de câteva minute până la universitate, iar cea mai ok, vorbim de sudul Constanței, spre km 4-5, sunt studenți care doresc în zona respectivă, cheltuielile de transport nu sunt mari”, a spus Alexandra BUȘILĂ, agent imobiliar.
În mai puțin de două luni, o agenție imobiliară ne-a dezvăluit că a închiriat peste 200 de locații pentru studenți. Întrucât cererea este crescută, proprietarii sunt conștienți că nu vor rămâne cu apartamentele goale, permițându-și, astfel, luxul de a impune fel de fel de condiții: câți studenți stau în apartament, ce au voie și ce restricții se impun în locuință.
„Cele mai căutate zone rămân Faleză Nord, Tomis Nord, cererea e foarte mare pe segmentul 300 de euro, iar oferta lipsește cu desăvârșire”, a spus Marius COMAN, agent imobiliar.
Fortați de împrejurimi, tinerii lasă deoparte mofturile și optează pentru imobile cu condiții decente, la preț atractiv. Pentru majoritatea studenților, bugetul este restrâns. Facultatea implică și costuri suplimentare, taxe, dar și buget pus deoparte, ce trebuie alocat facturilor. Pe lângă aceste cheltuieli, este nevoie și de bani în buzunar, spun studenții.
Sunt însă și studenți care, din lipsă de posibilități, preferăsă închirieze un apartament împreună cu mai mulți colegi.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

