CONSTANȚA. Cerințele elevilor și profesorilor, în pandemie
Nu sunt cadre didactice din Constanța care să fi refuzat să participe la orele online. Au avut însă, o solicitare: să nu fie înregistrate cursurile. Pe de altă parte, doi profesori au cerut să desfășoare orele exclusiv online, de acasă, din cauza unor probleme medicale. Și peste 1.600 de elevi au avut aceeași cerință. Informațiile au fost oferite de Inspectorul Școlar General al Constanței.
„Nu avem cadre didactice care să refuze susținerea cursurilor online. Profesorii au solicitat un singur lucru, și acest lucru mi se pare firesc. Să nu fie înregistrate cursurile dumnealor, astfel încât să fie distribuite ulterior pe diferite grupuri e socializare, prin media. Și acest lucru este firesc pentru că ține de multe elemente legislative în vigoare. Este un act profesional care presupune o anumită intimitate.
Avem în schimb, două situații de cadre didactice care au solicitat să țină cursuri numai online. Motive medicale au invocat dumnealor, dar ceea ce solicită ține de o analiză care trebuie să se facă la nivelul unității de învățământ pentru că ține și de resursele pe care le are la dispoziție unitatea de învățământ. Dumnealor pot să susțină activități online și în condiții de distanțare din unitatea de învățământ”, declară Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța.
Întrebat dacă au existat elevi care au dorit să susțină cursurile online, acesta a menționat că există 1634 de elevi în această situație, la nivelul județului Constanța, conform unei centralizări realizate de Inspectoratul Școlar Județean.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

