dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Cerințele elevilor și profesorilor, în pandemie

22 octombrie 2020
Publicitate

Nu sunt cadre didactice din Constanța care să fi refuzat să participe la orele online. Au avut însă, o solicitare: să nu fie înregistrate cursurile. Pe de altă parte, doi profesori au cerut să desfășoare orele exclusiv online, de acasă, din cauza unor probleme medicale. Și peste 1.600 de elevi au avut aceeași cerință. Informațiile au fost oferite de Inspectorul Școlar General al Constanței.

Nu avem cadre didactice care să refuze susținerea cursurilor online. Profesorii au solicitat un singur lucru, și acest lucru mi se pare firesc. Să nu fie înregistrate cursurile dumnealor, astfel încât să fie distribuite ulterior pe diferite grupuri e socializare, prin media. Și acest lucru este firesc pentru că ține de multe elemente legislative în vigoare. Este un act profesional care presupune o anumită intimitate.

Avem în schimb, două situații de cadre didactice care au solicitat să țină cursuri numai online. Motive medicale au invocat dumnealor, dar ceea ce solicită ține de o analiză care trebuie să se facă la nivelul unității de învățământ pentru că ține și de resursele pe care le are la dispoziție unitatea de învățământ. Dumnealor pot să susțină activități online și în condiții de distanțare din unitatea de învățământ”, declară Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța.

Întrebat dacă au existat elevi care au dorit să susțină cursurile online, acesta a menționat că există 1634 de elevi în această situație, la nivelul județului Constanța, conform unei centralizări realizate de Inspectoratul Școlar Județean.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233